U Australiji se topi asfalt, u SAD-u ledne oluje i snijeg

Stanovnici Sydneyja i Melbournea upozoreni da ne izlaze za vrijeme najvećih vrućina. U Australiji se od vrućine topi asfalt, dok se u New Yorku i Bostonu suočavaju s povijesnim ledenim olujama i snijegom.Na snazi je zabrana paljenja vatre na otvorenom u državi Viktoriji i otoku Tasmaniji, nakon što se čak 10 kilometara autoceste Hume počelo topiti pod jakim suncem, piše Dailymail.

Australska istočna obala topi se pod toplinskim valom. U Australiji je kalendarski ljeto, a temperature su nesnosne i penju se do preko 40 stupnjeva Celzijevih.

Zbog topljenja asfalta nastale su velike gužve na inače vrlo prometnoj autocesti. Prognoza za subotu u Melbourneu predviđa temperature do 41 stupanj, no nedjelja će im donijeti olakšanje i pad temperature za 20 stupnjeva. Jug Australije i Canberra tijekom vikenda će se pržiti na 38 stupnjeva, a u nekim dijelovima juga očekuju se temperature do čak 46 stupnjeva.

Istovremeno na drugom kraju svijeta zavladale su ekstremne hladnoće. Nakon što je zimska oluja pogodila dio SAD-a, sve je okovao led. Boston je u četvrtak doživio povijesne ledene poplave, oluja je izazvala kaos na prometnicama, a New York je pod debelim snježnim pokrivačem.

(Izvor: VL/Agencije)

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna