Srpski i hercegovački kriminalci skovali pakleni plan - hrvatskim huliganima plaćeno za nerede u Beogradu?

Srpski mediji: pakleni plan skovan je u zagrebačkom hotelu - sve detalje akcije dogovorio srpski kriminalac? Hrvatski sudionici u tučnjavi branili su se šutnjom.Snimke iz utrobe Partizanova stadiona u Beogradu, na kojima se nalaze huligani iz Hrvatske, doista su šokantne. Izranjavani zbog masovne tučnjave na tribinama za vrijeme utakmice protiv Crvene zvezde, jedva su stajali na nogama.

Polugole i gole huligane policija je postrojila ispred svlačionica, a neki od njih su teturali i padali.

Sve je počelo u 16. minuti "večitog derbija" između Partizana i Zvezde kada je grupa huligana na južnoj tribini stadiona zasula bakljama drugu skupinu navijača, onu brojniju, a potom su krenuli u napad.

Prva skupina koja je upala na jug uniformirana, u identičnim crno-bijelim majicama s kapuljačom, zahvaljujući početnom iznenađenju te naoružana bakljama i remenjem potisnula je daleko brojnije pripadnike frakcije Alcatraz na tom dijelu stadiona.

Međutim, nakon početnog iznenađenja uslijedio je protuudar napadnute skupine, a on je bio brutalan. Napadači su najprije stjerani uz ogradu tribine, a onda je uslijedilo iživljavanje.

Divljački su pretučeni, neki su izbodeni noževima, opečeni su bakljama, skinuti su do gola i opljačkani. Uzeti su im dokumenti, satovi, sve što su imali kod sebe. Zatim su tako isprebijani i poniženi izbačeni na atletsku stazu gdje ih je preuzela srpska žandarmerija.
Izranjavani, spaljeni, krvavi, pretučeni, neki od njih skinuti do gole kože, jedva su stajali na nogama."'Ajmo dolje", vikali su pripadnici žandarmerije i ispratili huligane sa stadiona, odakle su prevezeni u pritvor.

Na saslušanju u petak svi su se branili šutnjom, a stavlja im se na teret nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi. Nitko od privedenih nije državljanin Srbije. Potvrđen im je pritvor zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i uznemiravanja javnosti.

Hrvati koji su uhićeni tijekom navijačkih nereda na derbiju između Partizana i Crvene Zvezde, u petak su privedeni u Više javno tužiteljstvo u Beogradu. Za njih je zatražen pritvor, a odluka o tome bit će donesena u idućih nekoliko sati.

Pakleni plan skovan je u jednom zagrebačkom hotelu: sve detalje akcije dogovorio srpski kriminalac?
Grobari se međusobno potukli tijekom utakmice Partizan - Crvena zvezda Fotogalerija Grobari se međusobno potukli tijekom utakmice Partizan - Crvena zvezda.

Pakleni plan za izazivanje nereda na stadionu Partizana, koji bi se prelili i na ulice Beograda, skovan je u jednom zagrebačkom hotelu, pišu srpske Novosti. Navodno je Filip Korać, desna ruka šefa Zemunskog klana Luke Bojovića, sa izvjesnim hercegovačkim kriminalcem i poduzetnikom dogovorio je sve detalje akcije. On je angažirao svoje ljude da dođu u Beograd i izazovu nerede.

U Srbiju su ušli 12. studenoga i bili su smješteni u poznatom hotelu u širem centru Beograda. Troškove puta, smještaja i angažman platio je, navodno, Filip Korać. Osim njega, u organizaciji izazivanja nereda i preuzimanja južne tribine, sudjelovala su još četvorica kriminalaca iz Beograda, od kojih su trojica bivši vođe navijača.

Blic je tijekom dana objavio kako su trojica Splićana dobila 10.000 eura da dođu u Beograd i krenu u okršaj. No, izvor iz MUP-a za Blic nije želio otkriti ime osobe koje je Hrvatima platilo, kako ne bi utjecao na istragu.

"Ono što smo do sada uspjeli saznati je da je plan bio da se nakon izazivanja kaosa na južnoj tribini, nasilje i neredi preliju na ulice grada gde bi se palili automobili, ali i razbijali izlozi", navodi izvor srpskog lista Novosti.

"Stradali bi policajci, navijači, ali i obični građani. Vjerujemo da su inicijatori ovih događanja i određene strane službe iz regije. Veliki je ulog u pitanju."

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je u petak sukob huligana na južnoj tribini Partizanova stadiona tijekom derbija protiv Crvene zvezde.

- Netko je te kriminalce pustio s lanca. Vrijeme je da ih se, da se metaforički izrazim, sad malo priveže, ne samo da više ne ugrožavaju fizički integritet drugih ljudi, nego i da ne sudjeluju u puno gorim stvarima. Više je osoba uhićeno. Šest ili sedam? Značajno veći broj ljudi je iz Hrvatske. Neki od progovorili su o tome kako su dobili novac i koliko im je plaćeno - izjavio je Vučić, koji je trenutačno u posjetu Kubi.

- Imat će priliku odmoriti se od svojih brojnih aktivnosti. Koliko će to potrajati, ovisi o tužiteljstvu i sucu - zaključio je Vučić, a prenosi B92.

Nakon nereda uhićeno je i šestero Splićana: Ante Firić, Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug i Damir Tovarović, bivši prvak Hrvatske u kick-boksu.

 

(Izvor: Agencije)

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna