AKCIJA 'SHARK' Šestorica uhićena zbog pljačke Binga, benzinske i bankomata

Uhićeno je pet osoba iz Mostara incijala M.M. (1990. god), R.B. (1987. god.), A.B. (1984. god), J.M. (1983.god) i J.U. (1986. god) i jedna osoba iz Čapljine incijala I.L. (1977. god). Svi se sumnjiče za veći broj oružanih razbojništava i krađu nekoliko stotina tisuća KM.Policijski službenici Federalne uprave policije danas su, 13.12.2017. godine pod nadzorom Županijskog tužiteljstva HNŽ-a i angažmanom pripadnika Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije kao i asistencijom MUP-a HNŽ-a, poduzimali aktivnosti na realizaciji operativne akcije kodnog naziva „SHARK“ na području općina Mostar i Čapljina.

Kako su priopćili iz FUP-a, ova višemjesečna istraga je rezultirala u dokazivanju i dokumentiranju organizirane kriminalne grupe koja je u 2016. i  2017. godine, izvršila više kaznenih djela kao što su razbojništva na štetu TC Bingo u Čitluku i Sutini, Robota u Mostaru, benziske crpke„Čule“ u Mostaru, pljačke više bankomata na području HNŽ i ZHŽ, kojom prilikom je otuđen novac u iznosu od više stotina tisuća konvertibilnih maraka. Pored navedenog ova organizirana kriminalna grupa se dovodi u vezu i s drugim kaznenim djelima kao što su teške krađe p.m.v., stavljanje u promet opojnih droga, izvršenih na prostoru F BiH.

U sklopu današnjih aktivnosti, a po nalogu Županijskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi na petlokacija na području općine Mostar i jednoj lokaciji na području općine Čapljina, u kojim je do sada pronađena određena količina novca, oružja, ručne UKV radio stanice, streljiva, materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain. Također, prilikom pretresanja do sada su oduzeta četiri motorna vozila za koja se sumnja da su korištena za izvršenje kaznenih dijela ili su kupljena od novca iz počinjenih kaznenih djela.

Tijekom ovih aktivnosti uhićeno je pet osoba iz Mostara incijala M.M. (1990. god), R.B. (1987. god.), A.B. (1984. god), J.M. (1983.god) i J.U. (1986. god) i jedna osoba iz Čapljine incijala I.L. (1977. god), a koji se sumnjiče za kazneno djelo „Organizirani kriminal“ iz člana 342., a u svezi sa „Razbojništvo“ 289. „Teška krađe“ 287., „Zloupotreba opojnih droga“ iz člana iz člana 238. KZFBiH.

Uhićene osobe biti će kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku, uz Izvješće o izvršenom kaznenom djelu biti predane na daljnjuu nadležnost Županijskom Tužiteljstvu HNŽ-a.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna