Vučić nakon presude Mladiću: Počnimo gledati u budućnost, gdje će nam živjeti i raditi djeca, a ne gušiti se u suzama prošlosti

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, obraćajući se novinarima i javnosti netom nakon izricanja presude haškog tribunala Ratku Mladiću na doživotnu kaznu zatvora, poručio je građanima Srbije da počnu gledati u budućnost, gdje će živjeti i raditi njihova djeca, a ne da se guše u suzama prošlosti.

U svom obraćanju Vučić je kazao:

"Ja sam predsjednik Srbije i kao predsjednik Srbije čini mi se da nemam pravo tumačiti nepravomoćne presude. Ali ono što je vrlo važno je da znam koliko su u cijeloj regiji emocije uzavrele i zato želim kazatio svima drugima da Srbija poštuje njihove žrtve kao što znam da ni od koga ne možemo očekivati da poštuje našt žrtve.

Mi ćemo se za poštovanje vlastitim žrtvama sami se pobrinuti. Moj poziv građanima Srbije i svim ljudima u Srbiji je da danas počnemo gledati u budućnost, da razmišljamo gdje i kako će nam živjeti naša djeca, kako ćemo čuvati mir i stabilnost u regiji, kako ćemo otvarati više tvornica, renoviramo više zgrada i ne gušimo se u suzama prošlosti već od radničkog znoja i svake druge vrste znoja stvaramo drukčiju budućnost za sve nas.

Što se Srbije tiče, ona je uvijek poštovala, i zbog toga sam ponosan, žrtve drugih naroda, ali nisam siguran da su drugi pokazivali tu vrstu pijeteta prema srpskim žrtvama, ali je to i naš posao i to ćemo raditi zajedno s predstavnicima našeg naroda iz cijele regije, računajući i na to da je naša obveza graditi drukčiju budućnost.

Od svih onih iz cijelog svijeta koji su tobože pričali o budućnosti i držali nam lekcije o budućnosti, a koji su danas jedva dočekali da Srbe ponovno lupaju po glavi i drže nam tirade o prošlosti, samo da im kažem: Malo se zaustavite s tim licemjerje. Ako vi od tema prošlosti nemate mogućnost misliti o budućnosti, pustite nas da razmišljamo o budućnosti i da budućnost gradimo", poručio je srbijanski predsjednik.


Ivanić je već prije kazao da bi prijatno iznenađen u slučaju povoljne presude za Mladića


Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić već prije je izjavio je da nije veliki optimist kada je riječ o presudi ratnom zapovjedniku Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću, s obzirom na uobičajenu praksu Haškog tribunala.

"Bio bih prijatno iznenađen da presuda bude povoljna po generala Mladića, a opet, svjestan sam da neće biti tako. Haški tribunal će svojim presudama i dalje proizvoditi podjele među narodima i stvarati loš ambijent unutar BiH, sve dok postoji", rekao je Ivanić.

On je zaključio da će presuda sigurno imati uticaja na ambijent u BiH, ali i na regiju.

„Svjestan sam da ostaje borba odvjetničkog tima generala Mladića u drugostupanjskom postupku“, rekao je Ivanić za beogradske 'Večernje novosti'.

 

 

/Republikainfo.cmo/

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna