HRT se ogradio od Stankovićevih stajališta nakon što je ugostio branitelja Srbina

Hrvatska radiotelevizija (HRT) ogradila se od stajališta iznesenog u emisiji “Nedjeljom u dva” 19. studenog.

 

 

Poštujući Ustav Republike Hrvatske i Deklaraciju o Domovinskome ratu Hrvatskog sabora, HRT se priopćenjem ogradila od stajališta iznesenog u emisiji u kojoj je voditelj Aleksandar Stanković nekoliko puta Domovinski rat doveo u vezu s "građanskim ratom".

 

Naime, u Deklaraciji o Domovinskome ratu stoji da je "na Republiku Hrvatsku oružanu agresiju izvršila Srbija, Crna Gora i JNA s oružanom pobunom dijela srpskoga pučanstva u Republici Hrvatskoj" te se ističe da su "temeljne vrijednosti Domovinskog rata jednoznačno prihvaćene od cijeloga hrvatskog naroda i svih građana Republike Hrvatske", priopćio je HRT.

 

Hrvatska radiotelevizija također ističe kako su svi novinari i zaposleni javnog medijskog servisa obvezni objektivno i nepristrano raditi te poštovati pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske, a tako i one koji se odnose na Domovinski rat i stvaranje današnje slobodne, suverene i demokratske Republike Hrvatske, javljaju agencije.

Zadnja emisija naslovljena je "Kako je Srbin postao hrvatski branitelj". Gost Stankoviću bio je branitelj Predrag Mišić koji se u ratu gledao preko nišana s vlastitim bratom, s kojim ni dan-danas ne kontaktira. 

 

Emisiju pogledajte ovdje: 

 

(Izvor: Republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna