'DI SI BIJA KAD JE GRMILO' Čović je kazao da bez Herceg-Bosne ne bi bilo ni Hrvata

U nedjelju večer (18. studenog) u Mostaru je obilježena 26. obljetnica utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg Bosne i odana počast vukovarskim žrtvama i gradu heroju - Vukovaru.


Izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a koje je predvodio predsjednik HDZ-a BiH, HNS-a i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, te predstavnici udruga Domovinskog rata, položili su vijenac i upalili svijeće na spomen-obilježju poginulim hrvatskim braniteljima ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Hrvatska zajednica Herceg – Bosna utemeljena je 1991. godine kao odgovor srpskoj agresiji na Bosnu i Hercegovinu i Hrvate u zemlji.

„Činjenica je da nije bilo organiziranog hrvatskog naroda kroz Hrvatsku zajednicu, a potom Republiku Herceg – Bosnu, teško da bi mi danas bili narod u Bosni i Hercegovini i ne bi se mogli zalagati za našu jednakopravnost“, istaknuo je dr. Čović.

Danas se, također osim 26. obljetnice od osnivanja HR HB, obilježava i pad Grada Vukovara, te je nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, uslijedio mimohod prema Katedrali Marije Majke Crkve gdje je održana misa za sve poginule branitelje.

Nakon Svete mise uslijedila je kolona sjećanja prema Vukovarskoj ulici gdje su zapaljene svijeće za sve poginule hrvatske branitelje i civile.


/Republikainfo.com/


Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna