U Bosni snijeg i susnježica, u Hercegovini kiša i do čak 70 litara po kvadratu

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u ponedjeljak, 13. studenog u Bosni se očekuje snijeg i susnježica, a u Hercegovini obilna kiša - od 30 do 70 litara po metru kvadratnom.Prenosimo prognzu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH za sljedeća tri dana:

U ponedjeljak, 13.11.2017., u Bosni i Hercegovini oblačno s padalinama u cijeloj zemlji. Na istoku Bosne prije podne bez padalina. U Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne prognozira se između 20 i 50 litara padalina po metru kvadratnom. U Hercegovini od 30 do 70 litara.

U središnjim područjima između 15 i 25 litara, a u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne od 5 do 15 litara padalina po metru kvadratnom. Prije podne u nizinama većinom kiša, u Krajini i susnježica. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana, pogotovo tijekom noći na utorak, snijeg ili susnježica se očekuju u nizinama u većem dijelu Bosne.

Snijeg se ne predviđa na krajnim sjevernim područjima zemlje i većinom u Hercegovini, gdje se od večernjih sati snijeg očekuje samo na planinama.

S obzirom da se najjače padaline prognoziraju od poslijepodnevnih sati u ponedjeljak do jutarnjih sati u utorak, predviđa se i visina sniježnog pokrivača od 5 do 15 centimetara. Od dijela središnje Bosne prema zapadu i Krajini sniježni pokrivač može biti i viši.

U većem dijelu Bosne prije podne vjetar mijenja smjer na sjever umjerene jačine, prolazno i s jakim udarima. U Hercegovini, istoku i jugozapadu Bosne prije podne jako jugo, koje će oslabiti od sredine dana i od poslijepodnevnih sati promijenuti smjer na sjever. Temperatura zraka prije podne od 5°C u Krajini gdje će i biti najhladnije, do čak 18°C na istoku i jugu zemlje. U drugoj polovici dana temperature zraka u cijeloj zemlji su u opadanju.

U utorak, 14.11.2017., snijeg ili susnježica u većem dijelu Bosne. Na cijelom sjeveru zemlje i u Hercegovini kiša. Na planinama u Hercegovini snijeg. Prognozirana količina padavina se kreće između 10 i 20 litara po metru kvadratnom, lokalno do 30 litara. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Temperatura zraka u Bosni između 0 i 4°C. Temperatura zraka u Hercegovini između 7 i 12°C.

U srijedu, 15.11.2017., snijeg ili susnježica u većem dijelu Bosne. Na krajnjem sjeveru zemlje i u Hercegovini kiša. Prognozirana količina padalina u Bosni se kreće između 5 i 15 litara po metru kvadratnom, u Hercegovini do 5 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka u Bosni između 0 i 4°C. Temperatura zraka u Hercegovini između 7 i 12°C.

U četvrtak, 16.11.2017., u Hercegovini prije podne se prognozira smanjenje oblačnosti. U Bosni slab snijeg ili susnježica u središnjim i istočnim područjima. Na sjeveru Bosne slaba kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka u Bosni između 0 i 5°C. Temperatura zraka u Hercegovini između 7 i 13°C./Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Grožđe na vrbi

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna