SRUŠEN JE DAYTON, SRBIJA BLOKIRA ULAZAK BiH u NATO Dodikovi zastupnici sinoć usvojili Rezoluciju o vojnoj neutralnosti RS-a i sve će koordinitati sa Srbijom

Ovim je entitet RS, mimo svih nadležnosti, proglasio vojnu neutralnost, iako je to nadležnost države BiH i unatoč činjenici da su se službene institucije BiH opredijelile za pristup NATO-u.Zastupnici Narodne skupštine Republike Srpske, bez sudjelovanja zastupnika oporbe, usvojili su sinoć na 22. redovnoj sjednici Rezoluciju o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti entiteta Republika Srpska. Za Rezoluciju su glasala 44 narodna zastupnika. Nitko nije bio protiv i nitko suzdržan.

Rezolucijom se definira neutralnost entiteta Republika Srpska u odnosu na postojeće vojne saveze. U Rezoluciji je navedeno da teritorija RS-a ne može biti otuđena na bilo koji način mimo Ustava i zakona, niti joj se može utvrditi i upisati drugo svojstvo.

U ovom dokumentu je precizirano da je RS opredijeljena da svaki budući status koordinira sa Srbijom, kao potpisnicom Daytonskog mirovnog sporazuma, izvješćuje Klix.ba.

Ovim je entitet RS je mimo svih nadležnosti proglasio vojnu neutralnost, iako je to nadležnost države BiH, i uprkos činjenici da su se službene institucije BiH opredijelile za pristup NATO-u.

Rezoluciju o vojnoj neutralnosti i zaštiti ustavnog poretka usvojili su samo zastupnici vladajuće koalicije nakon što su u sinošnjem zasjedanju Skupštine odbili sudjelovati zastupnici oporbe, kao i koalicije Domovina, nakon što nije usvojen prijedlog da se na dnevni red uvrste točke koje su oni predložili, a to su povlačenje smjene glavnog revizora Duška Šnjegote i brojne druge točke.

Zastupnici vladajuće koalicije zasjedanje su nastavili u maloj skupštinskoj dvorani, a tijekom noći su izglasali i usvojili izvješće revizora o izvršenju proračuna te imenovali novog glavnog revizora RS-a.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna