Predsjednik Suda BiH Debevec kaže da je, (preneseno), Tužiteljstvo BiH oslobodilo Orića

Sud BiH izrekao je prostupanjsku oslobađajuću presudu Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću, optuženima za ratni zločin počinjen u selima oko Srebrenice, a predsjednik Suda BiH Ranko Debevec kazao je da Sud BiH radi profesionalno, u skladu s ponuđenim dokazima od Tužiteljstva BiH, a ne temeljem političkih i medijskih špekulacija i pritisaka.Povodom presude Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću, predsjednik Suda BiH Ranko Debevec kazao je da Sud ne može komentirati nepravomoćne sudske odluke na koju će izvjesno biti uložena žalba, te o kojoj će zasigurno konačna odluka biti donesena u drugom stupnju.

Sud BiH izrekao je prvostupanjsku oslobađajuću presudu Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću, optuženima za ratni zločin počinjen u selima oko Srebrenice.

- Sud BiH radi profesionalno, u skladu s ponuđenim dokazima od Tužiteljstva BiH, a ne temeljem političkih i medijskih špekulacija i pritisaka. Očito da su ponuđeni dokazi od Državnog tužiteljstva bili nedovoljni za donošenje osuđujuće presude, što će biti naknadno preispitivano u žalbenom postupku. Također, valja napomenuti da je presuda donesena odlukom vijeća, a ne sudca pojedinca. Vijeće donosi odluke većinom glasova sudaca, članova istog - kazao Debevec, u izjavi za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Presuda Oriću i Muhiću izazvala je oštre reakcije iz Republike Srpske i Srbije, a predsjednik RS-a je čak zatražio da Srbi uposleni u pravosudnim institucijama napuste svoje položaje./Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

"Borci" za zarod

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna