Ovaj selfie izazvao je bijes u Saudijskoj Arabiji: Sram te bilo!

Saudijska Arabija donijela je zakon kojim će se ženama dopustiti upravljanje automobilima, no on će na snagu stupiti tek u lipnju. Ženama u S. Arabiji dozvoljeno upravljanje vozilima prvi put u povijesti Iako je ovaj zakon naišao na odobravanje mnogih, mnogi ga Saudijci i dalje ne podržavaju.

 

No, među njima nije i Fejsal Badugaiš. On je svoju suprugu već krenuo učiti voziti automobil, a na svom Twitter profilu objavio je i fotografiju s vožnje.

– Dok čekamo da zakon stupi na snagu, počeo sam učiti svoju ženu voziti na siguran i legalan način i to na osiguranom privatnom parkingu – objavio je Badugaiš na Twitteru.

Međutim, ovaj selfie kod njegovih sunarodnjaka izazvao je pravi bijes jer mu je supruga na fotografiji djelomično pokrivena.

– Ne osjećaš li se posramljeno jer si objavio njezinu fotografiju? Sram te bilo? – jedan je od komentara.

Za razliku od negativnih komentara uglavnom muškaraca, mnoge žene odobrile su ovu fotografiju. – Sutra će me moj sin učiti voziti bez obzira na to što kaže moj muž – napisala je jedna Saudijka. Saudijska Arabija ima diskriminirajuće zakone kada je riječ o ženama. Zabranjeno im je razvesti se, a raditi smiju jedino ako imaju odobrenje najbližeg muškog srodnika.

(Izvor: Večernji.hr)

Komentari:

No comment.

"Borci" za zarod

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna