Erdogan stigao u Beograd, dočekao ga Vučić i Vlada Srbije

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan doputovao je sinoć u Beograd, a u zračnoj luci 'Nikola Tesla' dočekali su ga predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i članovi Vlade Srbije.

 

Erdogan će biti gost predsjednika Vučića, a danas počinju službeni razgovori.  Tijekom dvodnevne posjete Srbiji Erdogan će razgovarati s najvišim državnim dužnosnicima, sudjelovat će na srpsko-turskom poslovnom forumu i posjetiti Novi Pazar.

Naglasak posjete je ekonomska suradnja ove Srbije i Turske, pri čemu je srpska strana najviše zainteresirana za privlačenje novih investicija iz Turske, a jedna od tema bit će i energetika, odnosno plinovod Turski tok.

U Srbiju s predsjednikom Turske dolazi i 185 poduzetnika zainteresiranih za ulaganje u Srbiji. Očekuje se potpisivanje novog Sporazuma o slobodnoj trgovini dvije zemlje, kao i potpisivanje ugovora o dolasku nekoliko turskih kompanija u Srbiju.

"Turska i Srbija su dve ključne zemlje na Balkanu i njihova suradnja je od suštinske važnosti za održavanje stabilnosti, mira i napretka na Balkanu i diljem Euvrope", poručio je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

"Kao što je Turska u svom neposrednom zemljopisnom okruženju ključ za mir i stabilnost, tako je i Srbija na Balkanu, koji ima multietničku, multikulturalnu i dinamičnu strukturu, u poziciji otvoriti put za cjelokupnu regiju", naveo je Erdogan u autorskom tekstu za "Politiku" uoči posjete Beogradu, izvjestio je TANJUG.


/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

"Borci" za zarod

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna