Susret Čović-Dodik u Banja Luci zbog usuglašavanja informacija prema EU

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović susreo se u Banjoj Luci, s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, premijerkom Željkom Cvijanović, te predsjedateljem Narodne skupštine Nedjeljkom Čubrilovićem.

 


Neke od tema sastanaka bile su europski put BiH, izmjene Izbornog zakona, reforma Ustavnog suda, kao i reforma javnog RTV sustava, te suradnja svih razina vlasti u BiH. Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović istaknuo je, kao i na proteklim radnim sastancima, kako je potrebno što prije riješiti pitanje akciza, usvojiti Proračun, te dovršiti aktivnosti oko upitnika, kako bi BiH početkom iduće godine dobila kandidacijski status.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović susreo se danas u Banjoj Luci, u okviru niza radnih sastanaka, s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, premijerkom Željkom Cvijanović, te predsjedateljem Narodne skupštine Nedjeljkom Čubrilovićem.

Neke od tema sastanaka bile su europski put BiH, izmjene Izbornog zakona, reforma Ustavnog suda, kao i reforma javnog RTV sustava, te suradnja svih razina vlasti u BiH.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović istaknuo je, kao i na proteklim radnim sastancima, kako je potrebno što prije riješiti pitanje akciza, usvojiti Proračun, te dovršiti aktivnosti oko upitnika, kako bi BiH početkom iduće godine dobila kandidacijski status.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović, te predsjedatelj Narodne skupštine Nedjeljko Čubrilović još su jednim potvrdili potporu svim istaknutim prioritetima.

Također je usuglašeno kako je neophodno što žurnije napraviti izmjene Izbornog zakona, kao i postići jednakosti svih naroda, i ostalih koji se ne izjašnjavaju kao pripadnici jednog od tri konstitutivna naroda, na teritoriju cijele BiH.

Na kraju susreta, predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Čović je istaknuo da je cilj ovih radnih sastanaka usuglašavanje informacija, kako bi krajem listopada konkretno informirao visoke dužnosnike Europske unije o stanju u našoj zemlji, priopćeno je iz Ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

"Borci" za zarod

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna