TURSKA I SRBIJA SU PRIJATELJI Erdogan je kazao da je Srbija ključna zemlja na Balkanu

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u New Yorku sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom sa kojim je razgovarao o odnosima zemalja, ekonomskoj suradnji i predstojećoj posjeti turskog predsjednika Srbiji, priopćila je Služba za suradnju s medijima predsjednika Republike Srbije.Kako je priopćeno, tijekom sastanka utvrđen je datum posjete predsjednika Erdogana Beogradu za 10. listopada, a predsjednik Srbije je naglasio da će to biti "potvrda velikog prijateljstva dva naroda" i izrazio zahvalnost turskim tvrtkamaa koje su "ulagale u najnerazvijenijim mestima u Srbiji".

"Naša zemlja njeguje iskreno prijateljstvo prema turskom narodu i mi danas imamo priliku dzapočeti novi proces u našim odnosima", istaknuo je Vučić.

Erdogan je naglasio da su odnosi Srbije i Turske vrlo važni za mir i stabilnost Balkana.

"Srbija je ključna zemlja na Balkanu za očuvanje mira i stabilnosti i zato smo uvijek podržavali vaš europski put", rekao je turski predsjednik.

On je naglasio da je nužno raditi na jačanju ekonomskih odnosa i trgovinske razmjene, koja je, kako je izjavio, 2016. godine iznosila oko 800 milijuna dolara, a u prvih šest mjeseci 2017. godine 539 milijuna dolara.

"Zajednički cilj treba biti milijardu dolara i ja podržavam naše investitore da što više ulažu u Srbiju", zaključio je Erdogan i naglasio da bi tijekom njegove posjete Srbiji trebalo potpisati ugovor o slobodnoj trgovini između dvije države.

Dvojica sugovornika složili su se da je turizam vrlo važan segment u razvoju ekonomskih odnosa te da je nužno raditi na povećanju broja turista u obje zemlje.

Tema razgovora bili su i infrastrukturni projekti za koje je turska strana zainteresirana, kao što su aerodrom Kraljevo, auto put Tutin - Novi Pazar - Sjenica i autoput Beograd - Sarajevo.


/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

"Borci" za zarod

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna