BH. AFERE PRERASLE U NACIONALNI INTERES Nacional tvrdi da "špijuni iz BiH prisluškuju hrvatske političare" i optužuju OSA-u

Tajna izvješća OSA-e otkrivaju kako medijskoobavještajnim podmetanjima Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, potkopava i testira hrvatskog premijera. Nakon Dragana Čovića i Milorada Dodika, ovo je još jedan u nizu ozbiljnih optužbi na račun bh. Obavještajno-sigurnosnu agenciju.Tjednik Nacional tvrdi da je dobio uvid u više tajnih izvješća bosanskohercegovačke Obavještajno-sigurnosne agencije OSA-e, koji pokazuju da ta služba vodi specijalni rat protiv Hrvatske, hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i vanjske politike hrvatske vlade, ali i hrvatskog naroda u BiH-u.

"OSA bi nominalno trebala štititi državne interese BiH-a, uključujući sva tri konstitutivna naroda u toj zemlji. Međutim, izvješća te službe bude ozbiljnu sumnju u to da nije uvijek tako, već se OSA zloupotrebljava za afirmaciju političkih interesa i agende Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH-a. OSA nije jedina državna institucija u BiH-u kojoj se pripisuje da se, u najmanju ruku povremeno, zloupotrebljava za političke interese jedne stranke i jednog naroda", piše Nacional.

Za podsjetiti je da je u srpnju ove godine, prilikom gostovanja izaslanstva SNSD-a kod HDZ-a BiH u Mostaru također vrlo oštro ustvrdilo kako je "OSA neprijatelj hrvatskog i srpskog naroda", a što je pobudilo oštru reakciju i od ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića.

"OSA je neprijateljska organizacija koja radi na štetu hrvatskog i srpskog naroda. Danas smo razgovarali o tome, a poručujem vam da Nikola Špirić neće biti smijenjen", kazao je Dodik tada nakon sastanka.

OSA-u je ponovno kritizirao i Čović navodeći da ista "ne može voditi paralelne sustave, pratiti i prisluškivati člana Predsjedništva po potrebi i zadatku".

Naime, Čović je, komentirajući otkriveni skandal da je njegov savjetnik za sigurnost i blizak član obitelji, Dario Krezić, sudjelovao u otmici izvršenoj sa službenim vozilom hrvatskog člana Predsjedništva BiH, kazao kako Krezić ima njegovu potpunu potporu.

Čović je kazao da se radi o brutalnoj laži i namještaljci da je njegov automobil sudjelovao u otmici, tvrdeći kako u OSA-i postoji parasustav koji preko medija plasira laži.

"Ja imam vrlo jasan stav o tome kada je taj gospodin (Krezić) u pitanju i ja mu jako vjerujem. On je moj savjetnik i dok sam ja član Predsjedništva on će biti moj savjetnik za sigurnost koliko god to smetalo onima koji su htjeli naškoditi sigurnosti hrvatskog člana Predsjedništva. Do kraja stojim iza tog čovjeka, ali je činjenica da, kada god neku osobu predložimo za neko bitno mjesto u policijskoj ili obavještajnoj strukturi, istog trenutka ta osoba bude izložena pritisku kao što je konkretan slučaj", komentirao je Čović.

Inače, generalni direktor OSA-e je Osman Mehmedagić, kadar SDA.

Više o ovom skandalu možete pročitati:

OVDJE/Republikainfo.com/


Komentari:

No comment.

"Borci" za zarod

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna