Danas je rođendan predsjedniku

Dragan Čović, predsjednik najjače stranke u Hrvata u BiH, HDZ-a BiH, danas navršava 61. godinu života.Čović je na najvišim dužnostima koje Hrvati kao konstitutivan, politički narod imaju u BiH: član je Predsjedništva BiH i aktualni je predsjedavajući Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ-a BiH, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora te se može kazati kako je "Hrvat broj 1 u BiH".

Čović je prvi put predsjednikom HDZ-a postao u lipnju 2005., kada je naslijedio Barišu Čolaka i sada ima 'najduži staž' predsjednika te stranke, čak je 12 godina na čelu stranke. Osim Čovića, svi predsjednici su birani na dvogodišnji mandat, međutim došlo je do izmjene statuta stranke te je dvogodišnji mandat produžen na četverogodišnji.

Stoga je Čović za sada 'odradio' jedan dvogodišnji i dva četverogodišnja mandata, a na posljednja dva izborna sabora bio je jedini kandidat za predsjednika HDZ-a.

Vrijeme i povijest će pokazati je li to bio najbolji izbor najjače Hrvatske stranke koja dobrim dijelom određuje sudbinu Hrvata u BiH ili, pak, suprotno.


/Republikainfo.com/
Komentari:

No comment.

"Herceg-Bosno u srcu te nosim"

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna