NEVJEROJATNO, ALI ISTINITO Evo koja je pitanja policijski sindikalist postavio ministru MUP-a...da, da, ministru MUP-a

Vođa sindikata policije pita ministra MUP-a ŽZH-a: Jeste li u službenom autu vozili Ukrajinke i Moldavke?; Koristite li terapiju iz Vrapča po kojoj ste dobili vojnu mirovinu?; Jeste li bili u HV-u?; Jeste li tukli brata da vam prepiše imanje?; Jeste li se udružili s automafijom i švercali ukradena vozila?; Jeste li krali grožđe?...Nakon što je u veljači 2014., od strane dvojice nepoznatih muškaraca, u pol bijela dana i ispred Gimnazije fra Grfa Martić u Mostaru, pretučen predsjednik Unije neovisnih sindikata F BiH, profesor Josip Milić, sindikalna Hercegovina je skoro utihnula.

Još se pamte mostarski prosvjedi prosvjetara iz 2009. i 2010. godine zbog povećanja plaća i Milićeve riječi upućene tadašnjem premijeru HNŽ-a Srećku Borasu kojeg je nazivao "Srećko, nesrećo" ili jednostavno "Nesrećko", a mirni prosvjed, u svom stilu, provodio na nesvakidašnje humorističan način, na sveopće veselje i prosvjednika ali i onih protiv kojih su prosvjedovali.

Jednostavno, ukoliko ste bili na mjestu događaja, profesionalno, kao prosvjednik ili možda znatiželjni slučajni prolaznik niste mogli, a da se dobro ne nasmijete.

No, nakon sindikaliste Milića, koji je izvukao jedva živu glavu od palica 'NN' osoba nakon "vatrenih" prosvjeda u Mostaru pretprošle godine, sindiklna Hercegovina skoro je utihnula.

Sve dok ovu tišinu i učmalu i bezidejnu realnost nisu prekinuli sindikati policije ŽZH-a, točnije predsjednik Sindikata MUP-a ŽZH-a Vjekoslav Markota. U toj županiji već je održan štrajk upozorenja zbog neplaćanja doprinosa policijskim službenicima. Sindikati traže i izjednačavanje bruto plaće državnih službenika i namještenika, isplatu jubilarnih nagrada za svakog zaposlenika u MUP-u ŽZH i to od rujna 2016. godine i isplatu 5% smanjene plaće za razdoblje od travnja 2013. do svibanja 2014. godine.

No, legitimno traženje prava policijskih sindikalaca, sve više se pretvara u osobni obračun, po svemu sudeći kontroverznog ministra MUP-a ŽZH-a Zdravka Borasa i predsjednika sindikata policije Vjekoslava Markote. Ministar demantira sindikalistu putem bliskih medija, a sindikalista ne prestaje slati priopćenja za javnost.

I sve to na sveopće veselje javnosti.

Jedno od posljednjih u nizu objavio je neovisni portal Ljubuski.net, a Markota je ministru nekoliko 'užarenih' pitanja, podvrgavajući ga sveopćem razotkrivanju i ruglu.

Hipotetički gledano, ako bi ministrov odgovor i na polovicu njih bio pozitivan, Vlada ŽZH-a, a i MUP te županije, sasvim sigurno imaju - problem.

Ovo su pitanja na koja Markota od ministra Borasa traži odgovor, ali koja već, po svemu sudeći, imaju odgovor.


"Budući da sam morao odgovarati na puno pitanja, pa dopustite Ministre radi korektnosti da i ja Vama postavim neka pitanja", navodi Markota:

Jeste li verbalno i fizički napali policajca Franu Kraljević i tražili da lažira prometnu nezgodu?
Jeste li potjerani iz Policije?
Jeste li u službenom vozilu vozali Ukrajinke i Moldavke?
Jeste li uzeli novac od drage nam Hrvatske?
Jeste li udarili Tihomira Bradvicu i lagali na sudu pa ste dobili još jednu kaznenu prijavu, jeste li dokazali njegovu navodnu lažnu prijavu?
Jeste li vršili pritisak na Tužiteljstvo da se protiv mene podigne optužnica, a kasnije i na Sud da me osudi?
Jeste li dobili moju oslobađajuću presudu, pa vam sad krivo?
Jeste li verbalno i pokušali fizički napasti policajca Željka Kolobarića?
Jeste li se udružili s automafijom i švercali ukradena vozila?
Jeste li krali grožđe?
Jeste li zapalili službeno vozilo ispred PU Ljubuški?
Jeste li tukli brata da vam prepiše imanje?
Jeste li pripadnik HV-a?
Jeste li dobili vojnu mirovinu kao 70-postotni ratni vojni invalid?
Jeste li se liječili u bolnici Vrapče i s tom dokumentacijom dokazivali invalidninu?
Jesu li Vam odredili terapiju?
Uzimate li tu terapiju?
Jeste li s tom dijagnozom postali Ministar?
Jeste li proganjali Sindikat i sindikalce?
Jeste li uzurpirali ovlast i proglasili štrajk nezakonitim?
Jeste li vršili utjecaj na ljude da ne štrajkaju?
Jeste li degradirali sindikalne vođe?
Bojite li se i čuva li Vas policija?
Koga se bojite?
Znate li možda gdje je moje auto?

"Na ova pitanja se traže odgovori, kako u MUP-u tako i u javnosti. Ova pitanja su produkt događaja koje sam ja doznao iz medija i koje nitko nije demantirao.Također, ova pitanja nemaju veze s našim zahtjevom za smjenom jer sam ih ranije objasnio, vi ih potencirate i vi ste tražili da Vas ovo upitam.Imate pravo ne odgovoriti, a ako odgovorite i sve što kažete, može se upotrijebiti protiv vas na nekom Sudu", zaključuje Markota.(Republikainfo.com/V.Soldo)Komentari:

No comment.

"Herceg-Bosno u srcu te nosim"

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna