Državni ministar sigurnosti kaže da je HDZ oborio Transporni ugovor jer štiti interese SNSD-a i još svašta nešto...

Državni ministar sigurnosti Dragan Mektić kazao je kako je predsjendik HDZ-a BiH Čović  inzistirao na postavljanju ljudi u OSA-i, te da je HDZ  blokirao ulazak u Transportnu zajednicu želeći tako zaštititi stajališta Dodikovog SNSD-a. On je demantirao i navode Dževada Galijaševića kako mu je savjetnik bivši pripadnik odreda 'Ej Mudžahid', kazavši kako je u to vrijeme imao samo 10 godina. Mediji skloni prozvanima cenzurirali su Mektićeve izjave.
Naime, kako izvješćuje Klix.ba,ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić održao je konferenciju za medije na kojoj je kazao kako je Dragan Čović inzistirao na postavljanju određenih osoba u OSA-i te da je HDZ blokirao na telefonskoj sjednici ulazak BiH u Transportnu zajednicu. Mektić je rekao kako je današnjom konferencijom za medije želio odgovoriti na više stvari koje se tiču sektora sigurnosti i pokušaja RTRS-a da ga diskreditiraju.

On je podsjetio da je Boris Grujić, nakadašnji uposlenik lokalne BEL televizije u Banjoj Luci, jučer izjavio da je urednik Informativnog programa RTRS-a Siniša Mihailović tražio od Gorana Suvare da diskreditira oporbu, javlja Klix.ba.

Mektić je rekao da je Mihailović u više navrata donosio novac Suvari da diskreditira i kompromitira oporbu u entitetu RS. On se pita kako je moguće da urednik RTRS-a odlazi kod osobe za kojom je raspisana crvena Interpolova tjeralica i daje joj 70.000 eura.

Ministar sigurnosti BiH rekao je kako "RTRS nema nikakve veze s profesionalizmom", ističući da on "Suvaru nikada u životu nije vidio". Istaknuo je da RTRS ruši kredibilitet Borisa Grujića protiv kojeg je podnesena anonimna prijava zbog prijetnji RTRS-u nakon što je najavio konferenciju za medije.

Kako izvješćjuje Klix.ba, ministar sigurnosti se pita "za koga RTRS misli da su toliki retardi u ovoj državi i kaže da njihova politika nije svojstvena ni diktatorima, već je pravljenje budala od naroda". Poručio je da na ovom neće stati i da će se rasvijetliti kriminal težak 70.000 eura.

Kako kaže, Grujić će danas podnijeti krivičnu prijavu dodajući da su "lopovluk, kukavičluk i patološka mržnja RTRS-a izašli na vidjelo".
Ministar sigurnosti se osvrnuo i na informaciju kako je izvjesni Adnan Dlakić, pripadnik odreda El Mudžahid, njegov savjetnik.

On je podsjetio na izjave Dževada Galijaševića, kojeg je nazvao ekspertom za glupost, koji je rekao da je Dlakić glavni Mektićev strateg, a preko kojeg se štiti terorizam i napada RS.

"Adnan Dlakić je za vrijeme rata imao 10 godina, a RTRS i Dževad Galijašević su ga pomiješali s drugim Adnanom Dlakićem. Kako ih nije sramota i kako sada da isprave ljagu koju su nanijeli tom čovjeku i njegovoj obitelji? Oni se neće ispričati zbog patološke mržnje", rekao je Mektić.

Mektić je rekao da je Galijašević znao za zločine nad Srbima koje je počinila maglajska brigada i da se nikada nije oglasio o zločinama u logoru u Gostovićima.

Osvrnuo se i na izjave šefa Kluba zastupnika SNSD-a Staše Košarca za kojeg je kazao da mu se nakon sastanka u Mostaru ispred imena može dodati slovo "U" (Ustaša).

Također je pozvao predsjednika RS-a Milorada Dodika da kaže koliko je milijuna maraka kredita podigla njegova obitelj i zašto ne vraćaju kredite.

Mektić je kazao da zna zbog čega političari napadaju OSA-u ističući da je Čović rekao da inzistira na postavljanju određene osobe za šefa mostarskog ureda Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Što se tiče Transportne zajednice, on je rekao da je na telefonskoj sjednici on glasao za Transportnu zajednicu i da su HDZ-ovi ministri glasali protiv zbog toga jer štite Dodika.

"HDZ je oborio sporazum na telefonskoj sjednici. Neka se međunarodna zajednica obrati njima", rekao je Mektić.

On je kazao da će predložiti SDS-u da se konsultiraju s HDZ-om 1990 i da na taj način štite interese Hrvata, isto kao što se HDZ konsultira s SNSD-om.

Mektić je kazao da "SDS treba sjesti s Bošnjacima i definirati interese, odnosno napraviti povijesno pomirenje i uspostaviti sustav koji će ljudima omogućiti život u BiH".

On je također optužio i vršiteljicu dužnosti glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordanu Tadić da radi u interesu koalicije "Za dom spremni".
Ističe da je trenutno mafija u BiH jača od države.

Kako kaže, Gordana Tadić otvorila je istragu protiv glavne tužiteljice Tužiteljstva KS Dalide Burzić na osnovu određenih pisanja te je to uradila jer je vidi kao konkurenciju. On je istaknuo da bi za njega jedino Burzić ispunila kriterije za ulogu glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH.
(Izvor: Klix.ba)

Komentari:

No comment.

"Herceg-Bosno u srcu te nosim"

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna