Godina od smrti beba u Mostaru, istina se saznala, stiže li i pravda

Za mjesec dana navršiti će se godina kako su u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru od bakterije klebsiella pneumonija preminule četiri bebe, od ukupno zaraženih osam. Međutim, još se ne zna hoće li u ovom predmetu biti otvorena istraga ili ne, objavio je današnji Dnevni list.Roditelji dječaka preminulih 16. i 21. kolovoza prošle godine potvrđuju Dnevnom listu da ih još uvijek nitko nije kontaktirao kako bi ispričali kako su im preminula novorođenčad.

Na upit hoće li biti istrage o smrti beba, koji je Dnevni list u prošli utorak uputio postupajućem tužitelju Milanu Ristiću odgovor nisu dobili. I odvjetnica Nada Dalipagić, kojoj su se neki od roditelja obratili, nakon što je ponudila besplatnu pomoć, smatra da je vrijeme za odgovore.
 „Očekujemo da konačno tužitelj kaže ima li osnova za kazneni progon, tj. da nakon provedenog vještačenja donese tužiteljsku odluku jer oštećeni imaju pravo na saznanje takve odluke“, prokomentirala je kratko Dnevnom listu Dalipagić koja zastupa roditelje pred Tužiteljstvom.

U Mostaru su 16. i 21. kolovoza, te 10. rujna preminula tri dječaka od sepse. Sva tri dječaka, od čega dva iz Mostara i jedan iz Drvara su imala bakteriju. Četvrta preminula beba bila je djevojčica iz Stoca. Preminula je 23. kolovoza, a također je bila zaražena klebsiellom pneumonija. U slučaju je posebno zanimljivo da je bolnica svih osam zaraženih beba prijavila 50 dana od prvog zaraženog djeteta, a isto je je po zakonu trebala učiniti odmah, istodobno i Federalnom zavodu i ovlaštenom županijskom zavodu, no isto je uradila tek po dolasku inspektora iz Sarajeva u bolnicu.

Prisjećanje na slučaj i kompletan tekst čitajte u današnjem Dnevnom listu

Komentari:

No comment.

"Herceg-Bosno u srcu te nosim"

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna