Stankovićev monolog za kraj 'NU2': Nogomet je zabava, a to što imate dojam da netko na travnjaku gine za vas, e pa - vaš problem

Voditelj 'Nedjeljom u 2' Aleksandar Stanković pričao je o svjedočenju Luke Modrića i javnosti koja ga napada i osuđuje. Pročitajte...Nakon što je iz studija ispratio gosta Nedjelom u 2, sportskog komentatora Joška Jeličića, voditelj je ostao sjediti u svojoj fotelji te, prilično dramatično, počeo pričati o svjedočenju Luke Modrića i javnosti koja ga napada. Kako ne bismo išta propustili, transkribirali smo cijeli nastup:

“Za kraj, nešto što inače ne radim. Međutim, preintrigantna stvar mi je bila da danas na kraju emisije ne kažem ništa. Postavite si pitanje zašto se zgražamo. Hajmo na jedno jednostavno pitanje: tko bi od vas svjedočio protiv osobe koja vam je pomogla zaraditi desetke milijune eura? Ponavljam još jednom pitanje: biste li svjedočili protiv osobe koja vam je pomogla postati milijunaš? Devedeset posto osoba nikada ne bi svjedočilo protiv, a osuđujete Luku Modrića.

Ovo što govorim ne znači da je taj Modrićev potez plemenit, niti je moralan. To samo znači da je to realitet. Naravno, pitat ćete se što je s onom Lukinom izjavom da mu je hrvatska reprezentacija svetinja. Pa, tko vam je kriv što u to vjerujete. Tko vam je kriv što vjerujete u frazu da su hrvatski nogometaši naši najbolji ambasadori. Oni su, kao i svi mi, najbolji ambasadori sami sebe. Nogomet je zabava, a to što vi imate dojam da netko na travnjaku gine za vas, e pa moguće da je to vaš problem.
Vrlo dramatična završnica

Priznajte sebi da vjerujete u zubić vile i sada ste razočarani što vam zubić Modrić nije ispod jastuka ostavio čokoladu. Velika većina nas na ovom svijetu prvenstveno misli na sebe i rijetki su ti koji su u razmišljanju u višim ciljevima i idealima. Nije tu Luka Modrić nikakav izuzetak”, pričao je Stanković, nakon čega je krenuo u dramatičnu završnicu. Kako se kamera udaljavala gospodin Stanković je pričao:

“Nedavno je u Londonu bio teroristički napad. Tri manijaka upali su u pub i počela mačetom probadati goste. I znate što se tada događa? Kao u Tarantinovom filmu, iz kuta kafića ustaje 47-godišnji navijača lokalnog kluba Millwall, treća liga, i sam kreće na ovu trojicu, uz psovke i urlik.

“I’m a Millwall. Come on bloody bastards. Come on”. Eto, to je klub. To su cojonesi do poda, a ne oni u Osijeku. To je nažalost vrsta koja razumije, a sve ostalo je Zubić vila”, završio je voditelj.Inače, u njegovoj današnjoj emisiji Nedjeljom u 2 gostovao je bivši nogometaš i sportski komentator Joško Jeličić. Dio razgovora se tako odnosio i na Modrićevo svjedočenje, koje je Stanković kasnije komentirao. “Nisam očekivao da bude hrvatska savjest, premda on sa njom mora živjeti. Žao mi je što je promijenio percepciju o sebi, bio je heroj, došao je do statusa izdajnika.

Mislim da smo mi zadnji koji bi trebali moralizirati. Kad smo vidjeli da su institucije ove države zaštitile slabije? One nam šalju poruku da se ne isplati biti uzoran građanin”, rekao je Jeličić. Jeličić je Zdravka Mamića prozvao posljedicom, a ne uzrokom problema u hrvatskom nogometu.
Anomalija u hrvatskom nogometu

“Ponašanje mu je neprihvatljivo, a godinama se tolerira. To mu je sustav omogućio. On je sve u Dinamu i Hrvatskom nogometnom savezu, a i vodi brigu o igračima. Ako to nije sukob interesa, ne znam što onda jest”. Komentirao je i nedavni napad na Janicu Kostelić, koji je nazvao neprihvatljivim.

“Ona je napadnuta zbog nogometa. Ja bih volio da svaki sport ima svoju važnost, jedan tajnik nije dovoljan da se svime bavi. Imali smo i sličnih primjera, poput Mamića koji je izvrijeđao novinare. Kad se vidi da nismo svi jednaki ostaje gorčina. U tome se kriju počeci anomalija koja je jasna svima koji su u hrvatskom nogometu”, rekao je Jeličić.(Izvor: Telegram)

Komentari:

No comment.

"Herceg-Bosno u srcu te nosim"

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna