Anonimna dobročiniteljica platila nekoliko tisuća KM dugova "iz teka" visočkih prodavaonica

U Visokom je u četvrtak, 15. lipnja anonimna dobročiniteljka platila dugovanja kupaca u lokalnim prodavaonicama koji su zbog teškog financijskog stanja namirnice morali kupovati 'na veresiju'.Kako je za Faktor.ba potvrdio Tarik Uzunalić, vlasnik trgovine Market Centar, koji se nalazi u Gračanici u okolini Visokog, mlada djevojka je parkirala automobil ispred njegove trgovine i tražila vlasnika.

- Kazao sam joj da sam ja vlasnik i pitala me je dajem li robu na veresiju. Nasmijao sam se i rekao kako kome, što zaista i jest tako. Potom me je upitala imam li neku bilježnicu dužnika, rekao sam da imam, te me je zamolila da saberemo koliko iznose ta dugovanja jer ona želi to platiti – kazao je Uzunalić koji je u tom trenutku bio u čudu.

Nakon što su zbrojili sve dugove kupaca kojima je vlasnik proizvode davao na "veresiju" ispostavilo se da se radio o nekoliko tisuća maraka.

- Neki dugovi su bili stari i nekoliko godina. Mislio sam da će razmisliti i odlučiti hoće li platiti, ali izvadila je kovertu i platila cijeli iznos. Kazala je da donator tih sredstava želi ostati anoniman i da želi pomoći lokalnom stanovništvu – pojašnjava vlasnik trgovine Uzunalić.

Kasnije je, ističe, čuo da je djevojka obišla i druge trgovine u okolini Visokog i platila dugovanja kupaca.

- Uglavnom smo "na teku" davali robu našim susjedima i okolnom stanovništvu koje je u težoj materijalnoj situaciji. Na ovaj način pokušavam im izaći ususret jer je teška financijska situacija i ljudima nije lako – zaključio je Uzunalić.

Nakon što je nepoznata djevojka platila dugovanja, na vratima njegove trgovine osvanuo je natpis da "svi koji su dugovali novac više ne duguju jer je sve uplatio anonimni donator".


(Izvor: Faktor.ba)

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna