Bh. građani neće ostati bez putovnica, ali zato čekaju mjesec i pol dana

Povodom današnjeg članka objavljenog u Dnevnom Avazu da građani BiH ponovno ostaju bez putnovnica, a koji su prenijeli i neki elektronski medijii, Agencija za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) obavještava javnost da je 5. lipnja 2017. godine objavila natječaj za nabavku knjižica na elektronskom portalu javnih nabavki.Na objavljenu natječajnu dokumentaciju kao zainteresirani kandidat žalbu je izjavio “Gemalto S.A. Meudon, Francuska”. Žalbeni postupak je u tijeku pred ugovornim organom.

U postupku javne nabavke svaka zainteresirana osoba ima pravo podnijeti žalbu u svakoj fazi postupka nabavke, na način i u rokovima koji su propisani Zakonom o javnim nabavkama BiH.

“Informiramo javnost i građane BiH da neće ostati bez putovnica jer IDDEEA ima važeći ugovor sa postojećim dobavljačem o isporuci pasoških knjižica na razdoblje od jedne godine, a kojim je ugovorena isporuka dovoljne količine pasoških knjižica za ugovoreno razdoblje.

Imajući u vidu da je postojeći dobavljač sa današnjim danom osigurao neophodni repromaterijal za normalnu proizvodnju pasoških knjižica i da će u narednom razdoblju pojačinim kapacitetom vršiti isporuku istih, IDDEEA očekuje da će se u kratkom razdoblju u cjelosti normalizirati proces izrade putnih isprava, uključujuči prioritetno zahtjeve koji su zaostali u odnosu na zakonski rok”, stoji u priopćenju iz IDDEEA-a.

U međuvremenu, osobe koje su predale za putovnicu početkom svibnja, sredinom lipnja još uvijek nisu dobile dokumente, a na poziv u ured CIPS-a dobivaju obrazloženje da bi putnu ispravu mogli dobiti idući tjedan. Dakle, bh. putovnica se trenutačno čeka pedesetak dana.

(Republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

"Herceg-Bosno u srcu te nosim"

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna