Krišto protiv Krište: Mladi Krišto kazao da nije kriv

Na Sudu u Livnu pred sutkinjom Karmelom Lemo, danas se Frano Krišto (26) izjasnio da nije kriv po tužbi Borjane Krišto.Optuženi je na Sud došao bez odvjetnika i u pratnji sestre, kojoj, kao ni novinarima, nije bio dozvoljen ulazak u sudnicu. Nakon saslušanja, za "Avaz" je potvrdio da je izjavio da nije kriv.

Podsjećamo, Frani Krišti se na teret stavlja da je 27. ožujka 2017. godine u popodnevnim satima kamenjem gađao zamjenicu predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i visoku dužnosnicu HDZ BiH iz Livna Borjanu Krišto, koja se nalazila u dvorištu.

Optuženi, koji je po zanimanju novinar, ali bez posla, ne negira da je bacio dva manja kamena, no tvrdi da je jedan pao ispred kapije, a drugi nije ni do kapije.

On kaže da je to uradio iz revolta zbog nepravde, političke diskriminacije i diskriminacije u zapošljavanju prema njegovim roditeljima, njemu samom i sličnima, te zbog saznanja o dodjeli 100.000 KM livanjskom UG „Hrvatska žena“ na čijem je čelu bila nevjesta Borjane Krišto, Tihana Krželj.

On se javno izvinio, tvrdeći da je u revoltu pogriješio.

- Nama mladima iz svih nacija da daju da se dogovorimo i odlučujemo o sudbini ove države, veoma brzo bismo se dogovorili i mnoge stvari riješili na dobrobit svih. Ali, izgleda da mladima, sposobnima i nekorumpiranima nema mjesta i da smetaju. No, vidjet ćemo kako će se stvari dalje odvijati i dokle će građani trpjeti - kazao je Frano nakon saslušanja u sudu.(Izvor: Livno-online.com)

Komentari:

No comment.

"Borci" za zarod

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna