OSA: Priprema se atentat na ministra Mektića, podzemlje traži 'kilera'

OSA BiH uputila je depešu svim policijskim agencijama u kojoj je navedeno da se priprema atentat na ministra sigurnosti BiH – Dragana Mektića. Prema informacijama obavještajaca, kriminalne grupacije s područja BiH i zemalja iz okruženja pripremaju ubojstvo ministra, doznaje Žurnal.info. "Znam, dirnuo sam u osinje gnijezdo i u velike interese i sad se to pokušava vratiti na takav način. Nisam ja tu bitan apsolutno nego da pokažemo da je država jača od mafije. Nisam uplašen, ali će mi to dati dozu dodatnog opreza", kazao je Mektić."Priča nije bezazlena. Naprotiv, ozbiljna je", tvrdi za Žurnal jedan od čelnih ljudi policijsko-obavještajnih agencija u BiH, koji je pročitao depešu Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, a u kojoj je navedeno da se priprema atentat na ministra sigurnosti BiH – Dragana Mektića.

I sam ministar Mektić potvrdio je jutros za Žurnal da je upoznat sa depešom OSA-e.

"Kontaktirali su me direktori policijskih agencija i izvjestili me o svemu", kratko je kazao ministar Mektić za Žurnal.info.

Depeša OSA-e, kako doznaje ovaj portal, upućena je početkom ovog tjedna, a dostavljena je na adrese Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), MUP-a RS, Federalne uprave policije.

Čelnici tih agencija već su poduzeli određene mjere koje bi trebale rezlutirati podizanjem stepena zaštite ministra Mektića.

Prema informacijama Žurnala, u aktu OSA-e navedeno je da ta agencija posjeduje pouzdane informacije, zasnovane na najmanje tri izvora, da kriminalne grupacije s područja BiH i zemalja iz okruženja pripremaju ubojstvo ministra sigurnosti.

Agencija je, naime, dokumentirala da se u podzemlju već traži osoba koja bi pripremila i izvršila atentat. Jesu li kriminalci koji pripremaju atentat u bilo kakvim odnosima sa politikom, u aktu OSA-e nije navedeno.

Inače, ministar Mektić jedan je od najglasnijih kada su u pitanju kritike i na račun rada pravosudnih institucija u BiH, prvenstveno Tužiteljstva BiH, tvrdeći kako su nedovoljno posvećeni borbi protiv kriminala te da se "bave samo sitnim ribama".

"Ja sam dobio tu informaciju pismeno prije desetak dana od naših sigurnosnih službi. Nisam htio s time izlaziti u javnost. To je jučer poslano svim sigurnosnim agencijama i to je to", kazao je ministar Mektić.

Dodao je da nema posebnih komentara, osim što je svjestan da je to "zbog posla kojeg radi".

"Nemam nikakav komentar osim što to mogu dovesti u svezu s poslom koji radim i načina na koji ga radim. Ja imam povjerenje u naše agencije da će to rasvijetliti i da će se utvrditi što i tko stoji iza svega toga. Ja koliko imam informacije, oni imaju indicije o svemu tome. To apsolutno ništa neće utjecati na moj dosadašnji rad, čak naprotiv ću dodati još gasa", kazao je Mektić i dodao:

"Znam, dirnuo sam u osinje gnijezdo i u velike interese i sad se to pokušava vratiti na takav način. Nisam ja tu bitan apsolutno nego da pokažemo da je država jača od mafije. Nisam uplašen, ali će mi to dati dozu dodatnog opreza".

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine zaprimilo je informaciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSABiH) o pripremi atentata na ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, te je u vezi s tim formiralo predmet, potvrđeno je Feni u tom tužiteljstvu.

 

(Žurnal.info/FENA/Republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

"Herceg-Bosno u srcu te nosim"

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna