ŠOK i NEVJERICA: Mostar plače za poginulom djecom

Mostar je zavijen u crno. Troje djece, mladić i pilot - pet osoba - izgubilo je život u samo jednom trenu. Tuga i nevjerica uvukla se u škole i sportske klubove poginule djece.

 

 

 

Osnovna škola na Bijelom Brijegu napisala je oproštajno pismo svojim učenicima Luki i Lani Lovrić.

 

Nije zbogom, samo doviđenja"Tužne vijesti ne biraju ni mjesto, ni osobu, ni vrijeme. Ponekad dolaze očekivano, vrlo često sasvim iznenada, no gubitak dragih osoba ostavlja zauvijek dubok i bolan trag na svakome od nas.

S ogromnom tugom javljamo svim prijateljima škole kako nas je jučer napustilo dvoje naše djece, dvoje naših učenika, dvoje prijatelja, dva naša ponosa i ptića, potraživši svoje mjesto na primjerenijem mjestu za anđele.

Ovim putem izražavamo najiskreniju sućut obitelji kao i obiteljima svih nastradalih u stravičnoj nesreći koja je cijeli grad zavila u crno. Neka im Bog podari snagu da nauče živjeti s neizrecivom boli i gubitkom koji su ih zadesili.

Dragi Lana i Luka, ovo nije zbogom jer nije konačno. Ovo je samo doviđenja jer ćemo se opet susresti, a do tada, čuvat ćemo vas u svojim mislima, molitvama i srcima", naveli su iz OŠ Bijeli Brijeg.

 

HŠK Zrinjski Mostar također se oglasio. "U ovom jako teškom trenutku naša srca i misli su uz obitelj Luke Lovrića, polaznika Škole nogometa HŠK Zrinjski koji je poginuo u jučerašnjoj zrakoplovnoj nesreći. HŠK Zrinjski izražava najdublju sućut Lukinoj obitelji i svima onima koji su poznavali malog anđela", zaključili su.

 

Glavna tužiteljica u Mostaru

 

Na mjesto zrakoplovne nesreće danas je stigla i v.d. glavne tužiteljice Gordana Tadić. Kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi nesreće, Tadić je naredila provođenje sveobuhvatnih istražnih radnji, u kojima će sudjelovati nadležne institucije.

U kratkom obraćanju novinarima, Tadić je kazala kako se i danas nastavlja očevid o ovoj nesreći, te kako će on biti obavljen po visokim profesionalnim standardima i međunarodnim konvencijama.

- Očevid je započeo jučer, danas se nastavlja. Poduzet će se sve istražne radnje, a eksperti koje je odredilo Ministarstvo prometa i komunikacija BiH rade skupa s nama svoj dio posla - kazala je Tadić, naglasivši kako se dogodila velika tragedija te kako je ovo jedna od najvećih zrakoplovnih nesreća u BiH.

O uzrocima nesreće nije mogla ništa kazati.


Troje djece, pilot i mladić

- Mi ćemo uraditi sve što je u našoj nadležnosti - kazala je Tadić te izrazila sućut obiteljima stradalih u svoje osobno i u ime Tužiteljstva BiH. 

Istragu o padu zrakoplova preuzelo je Tužiteljstvo BiH. Slučaj je preuzela državna tužiteljica Diana Kajmaković koja je u subotu stigla u Mostar.

Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić dodao je kako je jučerašnja zrakoplovna nesreća imala "najcrnji mogući scenarij", te da se radi o "jednom od najtragičnijih dana za BiH i Mostar".
 
"Stradali su naši radnici i njihova djeca. Dvoje poginule djece su od našeg kolege Lovrića, a treće dijete je od kolege Sanjina. Druge dvije poginule osobe su starije", kratko je kazao Raspudić, objavio je Klix.

Već od ranije poznato je kako je pored troje djece u dobi od 8 do 11 godina u nesreći stradao i instruktor Ivan Karačić, koji je upravljao avionom.

Među nastradalima je i Muhamed Sipović, sin Zijada Sipovića, poznatog bosanskohercegovačkog sportaša i pjevača.

To je za Faktor.ba potvrdio u telefonskom razgovoru i sam Zijad Sipović. - Još uvijek sam u šoku. Sinoć su me obavijestili i na putu sam za Mostar kako bih identificirao tijelo - kazao je Muhamedov otac Zijad.

Prema njegovim riječima, njegov dvadesetogodišnji sin živio je na relaciji Sarajevo - Mostar, te je u grad na Neretvi otišao prije nekoliko dana. Kako se našao u avionu nije mu bilo poznato.

U tragičnoj nesreći osim Muhameda Sipovića nastradalo je i dvoje djece Dražena Lovrića, zaposlenika mostarskog aerodroma te osmogodišnji sin Sanjina Hadžiomerovića. Avionom je pilotirao tragično nastradali Ivan Karačić, pilot s višegodišnjim iskustvom. 
 

Dan žalosti na dan pokopa


Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić izjavio je da će Mostar proglasiti dan žalosti na dan kada bude održana sahrana nastradalih u zrakoplovnoj nesreći koja su u subotu dogodila kod Mostara.

Bešlić je kazao kako je ova nesreća ogromna tragedija kako za Mostar tako i za cijelu BiH te je izrazio duboku sućut obiteljima nastradalih.

Također je dodao kako nema novih informacija o nesreći te da će se detalji znati kada se završi istraga.

- Ono što ja mogu učiniti jeste da izrazim žaljenje za mladim ljudima koji su tragično izgubili živote, kao i da dam sućut članovima obitelji poginulih i podršku u ovom teškom trenutku - kazao je Bešlić.

 

Komentari:

No comment.

Doktorat


 

Top teme

Trach

Promo

Kolumna