Humane zvijezde Hrvatske obišle Studentski dom 'Dompes'

Dio sudionika jučerašnje humanitarne utakmice za izgradnju Studentskog doma i pučke kuhinje "Dompes" obišao je u petak objekt u izgradnji, gdje ih je voditelj projekta fra Iko Skoko upoznao s dosad urađenim te predstojećim radovima do otvaranja Doma na jesen ove godine.- Jučer je bilo sjajno. Dali smo jedno malo srce za veliko srce, za mlade u Hercegovini, za ovaj veliki fra Ikin projekt. Nadam se da ćemo se ovdje ponovno vidjeti kada prvi studenti budu useljavali - kazao je tom prigodom predsjednik udruge "Humane zvijezde Hrvatske" Branko Tušek.

Dodao je kako se ne treba štedjeti kada je u pitanju potpora ovakvim projektima u kojima se ulaže u mlade ljudi.

- Ovdje će mladi u miru obavljati svoje studentske obveze, a kada završe svoje fakulteta dat će svoj puni angažman u razvoju Mostara i Hercegovine - dodao je Tušek.

Posebna energija

 

Fra Iko Skoko podsjetio je da su projekt izgradnje studentskog doma za siromašne studente i pučke kuhinje pokrenuli hercegovački franjevci u siječnju 2015. godine, kada je na lokaciji u proteklom ratu uništene zgrade Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva "Hrvoje", preko puta Franjevačkog samostana na Bulevaru, započela izgradnja spomenutog objekta.

Do sada je završena većina vanjskih građevinskih radova, predstoji unutarnje uređenje, a otvaranje "Dompes" planirano je za jesen ove godine.

- Želio bih još jednom zahvaliti svim dobročiniteljima koji su nas do sada pomogli. Jučerašnja utakmica dodatni je vjetar u leđa da se nastavi s izgradnjom i da se izgradnja što prije završi. Nadam se kako će se prvi studenti useliti u naš dom već na jesen, kako je i planirano - kazao je fra Iko, objavila je Fena.

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Kruno Jurčić podsjetio je da udruga "Humane zvijezde Hrvatske" djeluje već deset godina i da se uvijek s radošću odaziva pozivima koji dolaze kako iz Hrvatske, tako i iz Bosne i Hercegovine.

- U ovakvim prigodama uvijek se osjeti jedna posebna pozitivna energija, kakva se osjetila i ovdje u Mostaru. Treba pohvaliti sve ljude koji su sudjelovali u organizaciji jer to nije ni malo jednostavno - dodao je Jurčić, a prenosi Fena.

 

Poznati u kopačkama

 

Podsjetimo, Humane zvijezde Hrvatske jučer su se pod Bijelim Brijegom nogometno okršile s timom Dompes, a sve s ciljem dovršetka studentskog doma za siromašne studente.

Uz ostale poznate osobe za Dompes su igrali hrvatski član Predsjedništva i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović (foto 2), te premijer HNŽ-a Nevenko Herceg (foto 3).

 

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Krive drine

Top teme

Trach

Promo

Kolumna