Šimić: Koji ste licemjeri, pljeskali ste kada sam pisao o Čoviću

”Ali, da je kojim slučajem Šimić objavio da je HVO srušio most, svi bi mi pripadnici bošnjačke nacionalnosti pljeskali i govorili: Bravo Josipe, uz tebe smo, tako je! Vjerujte mi! Da je dokument govorio, da ga je srušio i moj rođeni otac, objavio bih ga bez razmišljanja! Koje licemjerje! Za vas je mnoge istina samo ono što vi želite čuti!”, razočaran je Šimić.Najpoznatiji bh zviždač i teolog, Josip Šimić, koji je u središte javnosti dospio objavom niza tekstova o korupciji i političkim ubojstvima u bh. političkom miljeu, isključen je iz Demokratske fronte Željka Komšića i nije više predsjednik Vijeća za etička pitanja te stranke, nakon što je na naslovnici Dnevnog avaza objavljeno da ‘Predsjednik Vijeća za Etička pitanja DF-a o, Šimić optužuje Bošnjake za rušenje Starog mosta’.

Šimić je isključen iz DF-a jer je objavio informaciju i navodni dokument od 7. studenog 1993. u kojem stoji da je rušenje Starog mosta u Mostaru naredio Arif Pašalić, tadašnji zapovjednik 4. korpusa Armije BiH.

No, da ovo neće biti i kraj Šimićevog djelovanja pokazuju i njegove objave na društvenim mrežama, a u kojima otkriva i svoje izvore u prije objavljenim kolumnama.

 

Šimić ne odustaje

“S obzirom da Demokratska fronta BiH u svome Statutu, odnosno Pravilniku ima 69. članova, predlažem da uvedu i 70.-ti član, kojim se obvezuje, da onaj ”ko zadnji napusti ili bude isključen iz te stranke pod optužbom da “surađuje sa SDA”, kao ja, da ugasi svjetlo, zavrne vodu i zaključa vrata!”, jedna je od njegovih posljednjih reakcija koje su uslijedile nakon što je isključen iz Komšićeve stranke.

Između ostaloga, Šimić tvrdi da su mu dokument, zapovijed Arifa Pašalića o rušenju Starog mosta dostavile tajne službe, a da je i izvor njegovih informacija, između ostalih bio i Zlatko Miletić, glavni tajnik DF-a i nekadašnji direktor FUP-a.

Ovaj mladi teolog, koji je seriju svojih oštrih ali i kontroverznih tekstova počeo pisanjem o povezanost s korupcijom predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, pa sve do bošnjačkog političkog i vjerskog vrha i pravosuđa, kako kaže, razočaran je napadima od strane pojedinih pripadnika bošnjačke nacionalnosti koji su mu “do jučer pljeskali na otvorena pisma o Čoviću”.
“Koji licemjeri”

“A sada kada sam objavio istinu i zavirio malo u drugi ćošak, naišao sam na osude. Svi vi volite istinu vidjeti u tuđim redovima, a kad vam tko prezentira još s dokazima šta ima i u drugim redovima, odmah nastaju osude, uvredljivi komentari, koji samo sadrže kvazi supstrat: “Šimić je objavio laž, on je lud”, a da pritom ne nude nikakav dokaz koji bi demantirao moju objavu! Ali, da je kojim slučajem Šimić objavio da je HVO srušio most, svi bi mi pripadnici bošnjačke nacionalnosti pljeskali i govorili: Bravo Josipe, uz tebe smo, tako je! Vjerujte mi! Da je dokument govorio, da ga je srušio i moj rođeni otac, objavio bih ga bez razmišljanja!

Ili još bolje, da ovaj dokument dokazuje da Dragan Čović svaki mjesec mutira u vukodlaka i da sam ga objavio, svi bi mi Bošnjaci rekli: Bravo Josipe uz tebe smo! Koji licemjerje! Za vas je mnoge istina samo ono što vi želite čuti!”, razočaran je Šimić, koji sada najavljuje i tekstove o korupciji i skandalima u svojoj bivšoj stranci – DF-u.

 

Dokument o Pašalićevoj zapovijedi – krivotvorina

Inače, nije prvi put da Šimić piše i predstavlja, javnosti već ranije poznat dokument o navodnoj Pašalićevoj zapovijedi o rušenju Starog mosta.

Međutim, iako se Pašalić često dovodi u svezu rušenja Starog mosta u Mostaru, a za što je optužen general HVO-a Slobodan Praljak pred Haškim sudom u predmetu ‘Prlić i ostali’, opravdana je sumnja u vjerodostojnost konkretno ovog dokumenta, a kojeg je sudsko vijeće u Haagu klasificiralo kao očitu krivotvorina.

U ovom dokumentu, od 7.11.1993. Pašalić donosi naređenje u kojem stoji: “Na temelju izvještaja izviđača 1. Mostarske brigade o stanju Starog mosta došli smo do saznanja kako je isti uslijed granatiranja hrvatskih snaga i HVO znatno oštećen do te mjere da nije upotrebljiv za korištenje. Ne može se koristiti ni popraviti ali je sa propagandne svrhe neophodno obezbijediti snimanje njegovog pada kako se ne bi slijed granatiranja sam urušio po noći”.

On u istoj naređuje da Diverzantska četa mostarskog bataljuna prilikom sljedećeg granatiranja Starog grada postavi tri antitenkovske mine u središte mosta i aktivira ih, simulirajući direktne pogotke te da se osigura snimanje rušenja.

Međutim, ono što je mnogima, pa i samom Šimiću očito promaklo je i to da se Pašalić u službenim dokumentima Armije BiH nikada nije potpisivao kao ‘zapovjednik’ nego kao ‘komandant’.


(Izvor: Dnevni list)

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna