Banjalučki biskup Komarica: Kako je moguće da nitko ne odgovara zašto ovdje nema katolika

Banjalučki biskup monsinjor Franjo Komarica kazao je za Dnevni Avaz da ne želi komentirati navode predsjednika RS Milorada Dodika (SNSD), koji je prije dva dana rekao da se "Komarica avanturistički miješa u politiku" i da "biskupove neistine ne doprinose miru i suživotu".– Nemam ja što na to kazati. Pitajte političare o tome. Ima valjda netko u Banja Luci osim mene tko može kazati što je istina. Ima tu valjda i hrvatskih političara. Neka oni kažu što je istina. Neka oni kažu ima li ovdje katolika i neka kažu gdje su", kazao je Komarica.

On je dodao da se "nismo jučer rodili" i da je biskup u Banjoj Luci postojao i prije rata. Komarica je podsjetio da je govorio protiv rata i da rata u Banja Luci nije bilo, ali katolika nema.

– Gdje su moji katolici? To ne pitam ja, to pita papa. Biskup nije ovdje sam, on je član velike svjetske crkve i nikako ne može biti svejedno gledati nepravdu i šutjeti. Zato pitajte one koji su dužni štititi svoje građane – kazao je biskup Komarica.

Dodao je da biskup nije političar, ali da jest građanin i ima pravo pitati političare gdje su im sugrađani.

– Što ste uradili sa svojim sugrađanima? Kako je moguće da nitko ne odgovara što ovdje nema ljudi? Žao mi je što se ovakva pitanja ne postavljaju onima kojima je dužnost da na njih odgovaraju. Meni svaki dan dolaze obespravljeni, mole i jauču i traže pomoć. Oni kažu da im nitko od političara ne želi pomoći – naglasio je biskup Komarica za 'Avaz'.

 

Što je predsjednik RS-a nakon Uskrsa poručio Komarici pročitajte: OVDJE

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Narod je izabrao

Top teme

Trach

Promo

Kolumna