Kaplan, Ljubović i Bajramović izostali s ročišta u Čapljini, Mahmutćehajić se ne osjeća krivim

Pred Općinskim sudom Čapljina u srijedu je trebalo početi suđenje čelnicima Inicijative za Stolac, no pojavio se se samo jedan optuženik, dok su tri izostala, a među njima i dojučerašnji kandidat za načelnika Inicijative za Stolac - Salmir Kaplan.
Iz Općinskog suda u Čapljini za Republikainfo.com potvrdili su da je suđenje u ovom predmetu bilo zakazano za dan 15.2.2017. godine kod sutkinje za prethodno saslušanje Slavice Papac.

"Poziv za ročište su zaprimili svi optuženi, a na ročištu dana 15.2.2017. godine se pojavio samo optuženik Demir Mahmutćehajić koji se izjasnio da nije kriv. Na ročište nisu pristupili optuženi Ahmet Ljubović i Salmir Kaplan koji su svoj izostanak ranije opravdali, a navedenima je poslan novi poziv za ročište za dan 17.3.2017. godine. Također, na ročište nije pristupio ni Nihad Bajramović, a dostava poziva je uredna, ali svoj izostanak nije opravdao, te je za istim izdana Naredba sudskoj policiji za dovođenje na ročište za dan 17.3.2017. godine", potvrdila je za Republikainfo.com tajnica Općinskog suda u Čapljini Davorka Doko.

Četvorku optužnica tereti za nasilan prekid izbora u Stocu 2.listopada 2016. godine, a istu zastupa županijski tužitelj Spomenko Jukić. U kratkoj telefonskoj izjavi Jukić je za Republikainfo.com istaknuo da su optuženi nedolazak opravdali ranije preuzetim obvezama, a da je naredno ročište zakazano za mjesec dana.

(Kristina Spajić-Perić/Republikainfo.com)

 

Evo za što konkretno optužnica tereti Kaplana, Ljubovića, Mahmutćehajića i Bajramovića:

 

 

 

 

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna