CARINSKI RAT Kosovo za 100 posto povećalo carinu na robu iz Srbije i BiH

Kosovska vlada u srijedu je za 100 posto povećala pristojbe na robu iz Srbije i BiH uz obrazloženje da je to odgovor na "agresivnu kampanju" Srbije protiv Kosova na što je službeni Beograd odmah zakazao sastanke s veleposlanicima vodećih zemalja svijeta i Europske unije.

Opširnije...

ODAKLE MILIJUNI ZA KAMPANJU Macron pod istragom

Francuski tužitelji pokrenuli su istragu o izvoru financiranja predizborne kampanje predsjednika Francuske Emanuela Macrona 2017. godine u iznosu od 144.000 eura, priopćio je izvor iz tužiteljstva.

Opširnije...

BEZ DOGOVORA Navodno Izetbegović nudio, a Nikšić odbijao ponuđeno

Sastanak čelnika Stranke demokratske akcije i Socijaldemokratske partije BiH Bakira Izetbegovića i Nermina Nikšića, prema onom što je predstavljeno javnosti, nije urodio plodom kako su to domaćini u središnjici SDA priželjkivali.

Opširnije...

Njemačka će ubrzati protjerivanje u „prvu zemlju ulaska u EU“

Makar je bilo zbrke postoje li uopće planovi bržeg progona izbjeglica prema sporazumu iz Dublina, Njemačka je doista izradila takav plan. Osim toga, olakšati će se dolazak stručnjaka iz zemalja izvan EU, piše Deutsche Welle.

Opširnije...

Karleuša: Hrvatska predsjednica je seksi i neopisivo privlačna, Dodik mi ide na živce i da ga obuče Tom Fod, a Vučića ne 'mirišem' iako je markantan

Jelena Karleuša poznata je kao obožavateljica mode, jedna od najvećih folk zvijezda u susjednoj Srbiji te žena bez dlake na jeziku s kojom se u intervjuima jednako često priča o glazbi, modi i politici.

Opširnije...

Dodik već prvi dan 'udario' po Hrvatskoj: "Zavalila" je Hrvate u BiH u nezavidan položaj

Na novinarski upit kako vidi rješenje hrvatskog pitanja u BiH u duhu daytonskog Ustava, Dodik odgovara da se "svi trebaju vratiti na daytonske kategorije, i tada ne bi postojalo ni hrvatsko, ni srpsko ni bošnjačko pitanje". "Tamo je to sve riješeno, ali nekada neki Hrvati prije Čovića i hrvatska država je napustila taj koncept daytonske konstitutivnosti i „zavalila“ u suštini Hrvate u nezavidnu poziciju. Ja ću se vratiti na izvorne odrednice Daytona, a to znači da BiH čine i sastavljaju dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Iz toga se izvlači sve. Hrvatske politike koje su ostavile Hrvate u BiH prije 10-15 godina potpuno nezbrinute i prepuštene same sebi, gdje su visoki predstavnici derogirali prava Hrvata u FBiH, kaza o je Dodik.

Opširnije...

No comment.

Grožđe na vrbi

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna