Helikopter Oružanih snaga gasi požar kod Mostara

Helikopter Oružanih snaga BiH uključio se u gašenje požara na području Brkanovog brda u Mostaru. Požar gasi svo raspoloživo ljudstvo i oprema Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar, a pomažu i dobrovoljci.

Opširnije...

ROJSOVU 'KO JE JAMIO-JAMIO' TREBALO BI UVRSTITI U ENCIKLOPEDIJE Slučaj Jelavić ide u zastaru, isto bi moglo slijediti i za Sanadera

Kriminal iz sfere ratnoga profiterstva i privatizacije u Hrvatskoj ipak zastarijeva. Nakon što je Ustavni sud prije dvije godine u svojoj odluci u slučaju Ive Sanadera zaključio kako su izmijenjene odredbe Ustava iz 2010. godine, prema kojima kaznena djela iz sfere pretvorbe i privatizacije ne zastarijevaju - zapravo protuustavne, sada je presedansku odluku po pitanju nezastarijevanja donio i Vrhovni sud RH, a u predmetu koji se pred Županijskim sudom u Splitu vodi protiv bivšega predsjednika HDZ-a BiH Ante Jelavića za zloporabe iz 1996. godine.

Opširnije...

Hrvati koji nisu u HDZ-u pitaju: Zašto Raguž nije srušio prijedlog izbora Čovića za doživotnog člana Predsjedništva

Prijedlog HDZ-ovih izmjena Izbornog zakona BiH prošao je Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH glasovima pet hrvatskih i tri delegata srpskog naroda. Ljilja Zovko, Zdenka Džambas i Bariša Čolak iz HDZ-a BiH, Mario Karamatić iz HSS-a i Martin Raguž iz HDZ-a 1990. digli su ruke zajedno sa Sredojem Novićem i Nebojšom Radmanovićem iz SNSD-a te Dragutinom Rodićem iz DNS-a što su ranije dogovorili šefovi ovih stranaka Dragan Čović i Milorad Dodik na sastanku u Mostaru. Mediji iz RS-a cijeloj ovoj priči nisu poklonili neku naročitu pažnju jer je, po njima, to "bošnjačko-hrvatski politički sukob".  Oni bliski HDZ-u BiH su to mudro prešutjeli jer nisu željeli dati politički "hrvatski" legitimitet Ragužu.

Opširnije...

GLOBUS ANALIZIRA: ISTOK I ZAPAD U NEOBJAVLJENOM RATU - NATO i Rusija već se gledaju preko nišana

Kad su Vladimira Putina nedavno pitali koliko dugo će potrajati ukrajinska kriza, ovako je odgovorio: "Ne znam. To ovisi o ljudima koji tamo žive. Koliko dugo će oni imati strpljenja i tolerancije, ali nadam se mirnom razrješenju konflikta, bez krvoprolića".

Opširnije...

NA VRIJEME I U RATU: Dnevnik zakasnio čak 12 minuta!

Središnji Dnevnik HRT-a sinoć je počeo s dvanaest minuta zakašnjenja. U 19 sati krenula je najava, ali nije bilo tona. To je trajalo nekoliko minuta, a potom je nestalo i slike te je program prekinut. Na ekranu se vidio samo logo HRT-a, a onda je nešto prije 19.15 sati Dnevnik krenuo ispočetka. Urednica i voditeljica Mirjana Posavac rekla je da emitiraju iz drugog studija jer se dogodila, kako je rekla, “teška havarija”.

Opširnije...

MIGRACIJE: Iz Hrvatske odoše u Njemačku, a iz BiH u Zagreb

Najviše je doseljenih iz Bosne i Hercegovine (31,1 posto), a najviše je odseljenih iz Hrvatske otišlo u Njemačku (56,1 posto).

Opširnije...

No comment.

Mirotvorac

Top teme

Trach

Promo

Kolumna