UVOZ - IZVOZ: Hrvatska će uvoziti medicinske sestre, možda sad naše i njihove više neće u Njemačku

Do kraja prosinca hrvatska Vlada RH utvrdit će godišnju kvotu za zapošljavanje stranaca u 2019. na kojoj bi se, prema prijedlogu, trebalo naći čak 63.600 radnika, a Hrvatska bi prvi put trebala uvesti i medicinsko osoblje, objavio je Večernji list HR u ponedjeljak.

Opširnije...

Prvi dio Pelješkog mosta krenuo iz Kine za Hrvatsku

Prvi piloti budućeg mosta Pelješac na putu su iz Kine prema Hrvatskoj. Jutarnji list je u posjedu fotografija utovara pilota na u brod u Kini.

Opširnije...

Spašeni migranti s planine Plješevice, dvojica nisu željela evakuaciju

Pripadnici Federalne Uprave civilne zaštite (FUCZ) s dva vozila transportirali su do Bihaća migranate i pripadnike GSS Bihać koji su ih jučer pronašli na planini Plješevici. Akcija spašavanja odvijala se u ekstremnim zimskim uvjetima, a dva pronađena migranata ipak nisu željela evakuaciju te su ostali u planinskoj kućici - do dolaska policije. Pitanje je hoće li oni policiju uopće i sačekati ili će krenuti dalje planinom prema hrvatskoj granici i u opasnu neizvjesnost.

Opširnije...

Njemački mediji: Hrvatska se sve više miješa u BiH

Deklaracija o položaju Hrvata u BiH i formiranje Vojske Kosova su neke od tema kojima se ovaj vikend bave mediji na njemačkom jeziku. Austrijski "Der Standard" analizira politiku hrvatskog premijera prema BiH, prenosi Deutsche Welle.

Opširnije...

Mađari prosvjeduju protiv Orbanove politike

Tisuće Mađara izašlo je u nedjelju na ulice Budimpešte prosvjedujući protiv novoga zakona o radu i protiv rastuće autoritarne vladavine desno orijentiranog premijera Viktora Orbana.

Opširnije...

U Bruxellesu prosvjedi protiv Marakeškog sporazuma

Tisuće ljudi okupile su se u nedjelju u Bruxellesu protiv UN-ova sporazuma o migrantima čiji je cilj potaknuti međunarodnu suradnju kada su migranti posrijedi.

Opširnije...

No comment.

Neka jedu kolače

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna