U Hrvatskoj su zabrinuti jer se sve manje djece cijepi, strahuju od skor zaboravljenih zaraznih bolesti

Broj hrvatske djece koja se cijepe pao je prvi put u 30 godina. I to je problem. U šest godina broj djece koja se cijepe pao je s 95 na 89,7 posto.

Opširnije...

INDEX: Plenković zaposlio više dužnosnika nego ijedan premijer prije njega

Andrej Plenković rekorder je u gomilanju dužnosničkih funkcija, dogurao je do broja 151. To je dvostruko više dužnosnika nego u vrijeme Ive Sanadera ili Jadranke Kosor, odnosno 20 posto više nego u vladi Zorana Milanovića, piše Index.hr.

Opširnije...

Tužiteljstvo vodi istragu protiv 14 dužnosnika HVO-a i Herceg-Bosne, među njima i Kordića, Stojića, Koštromana

Tužiteljstvo BiH provodi istragu nad skupinom od 14 visokih civilnih i vojnih dužnosnika nekadašnje Herceg Bosne i HVO- a. Na listi se između ostaloga nalaze i imena Darija Kordića, nekadašnjega potpredsjednika Herceg Bosne i bivšega lidera HDZ BiH, zatim Brune Stojića, nekadašnjega ratnoga ministra obrane Herceg Bosne, Ignaca Koštromana, glavnoga tajnika bivše Herceg Bosne i HDZ BiH, Ante Sliškovića, bivšega ratnoga načelnika Službe sigurnosti (SIS) za Središnju Bosnu i još nekoliko pripadnika HVO koji su manje poznati javnosti.

Opširnije...

Mektić potvrdio prisluškivanje hrvatskih dužnosnika i biznismena: Štitimo BiH od profiterskih namjera

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas da je Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH, u skladu sa zakonima i Ustavom BiH, prisluškivala određene dužnosnike iz Hrvatske isključivo s ciljem zaštite ekonomskih interesa BiH i njenih građana.

Opširnije...

Potresne slike iz Meksika obilaze svijet: razorni potres odnio više od 250 života

Najmanje 250 osoba poginulo je u snažnom potresu koji je pogodio nekoliko meksičkih država u utorak, upravo na 32. godišnjicu razornog potresa iz 1985.

Opširnije...

Švicarske novine vrlo kritički pišu, a DW prenosi, o događanjima u Hrvatskoj u posljednje vrijeme

"Igra Hrvatske u gostima u Europskoj uniji dosad nije postala uspješna priča. Naprotiv: ta je zemlja već odavno postala problematično dijete EU-a. Dvaput je Bruxelles morao Hrvatsku vratiti natrag zbog nedopuštenih trgovinskih sankcija protiv bivšeg ratnog protivnika Srbije. Tvrdoglavi balkanski prkos određuje ophođenje Hrvatske i s drugim, ništa manje tvrdoglavim bivšim jugoslavenskim partnerima: obzir prema nacionalističkim osjećajima u samoj zemlji otežava Zagrebu traženje kompromisa sa susjedima", piše Berner Zeitung.

Opširnije...

No comment.

Ni'ko ni za što

Top teme

Trach

Promo

Kolumna