SASTANAK U BG - Dodik dramatizirao o ratu i odcjepljenju, Vučić o suzdržanosti, a Šarović kaže da je vrijeme za mudrost i pamet

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predstavnicima parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske kako bi razmotrili situaciju u BiH nastalu nakon programske deklaracije SDA. Dodik je rekao da je na sastanku poručeno da se odbacuje deklaracija SDA kao antisrpska, andaytonska i antiustavna.

Opširnije...

Bira se novi reis, Smajić povukao kandidaturu

  Husejin ef. Smajić povukao je svoju kandidaturu iz utrke za novog reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, priopćeno je danas na sjednici Sabora Islamske zajednice u BiH.

Opširnije...

Balkanski autokrat – moguć samo uz podršku EU

Autokratski vladari na zapadnom Balkanu žele s jedne strane obraniti vlast svim sredstvima, ali istovremeno se trude i očuvati demokratsku fasadu. U tome imaju pomoć sa Zapada, piše u novoj knjizi Florian Bieber, donosi Deutsche Welle.

Opširnije...

JEDINSTVENO U SVIJETU Kontroverzni Palma po poljima Jagodine otvara poljske WC-ove s tušem jer poljoprivrednik nije seljak već gospodin

Iako je u početku djelovalo kao nestvarno, Dragan Marković Palma, predsjednik Skupštine grada Jagodine u susjednoj Srbiji kojega je nedavno ugostio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ispunio je obećanje. Na zemlji pomoravskih Ribara, Rakitova, Glogovca i drugih sela osvanulo je nekoliko, od ukupno planiranih 160 montažnih toaleta i tuš-kabina. Riječ je o metalnim objektima na betonskoj podlozi, sa spremnicima za vodu na vrhu. Objekti su iz dva dijela. U jednom je WC s vratima i držačima za WC papir. A u drugom tuš sa zastoromom i držačima za sapun. U poljima je ovih dana nekoliko ekipa majstora koji ubrzano postavljaju toalete, a jedan dio je već sada u upotrebi i to baš u jeku berbe kukuruza.

Opširnije...

Skandal s matičnim stanicama u švicarksoj tvrtci: Tisuće roditelja ne zna gdje su im uzorci

Nakon što je švicarsko Ministarstvo zdravstva objavilo je da je kompaniji koja se bavi pohranjivanjem matičnih stanica Cryo-Save oduzeta licenca za rad, ispostavilo se da je riječ o regionalnom problemu. U tijeku je istraga protiv te tvrtke.

Opširnije...

Trump: Preuzmite svoje borce ISIL-a ili vam ih šaljem na granice

Tisuće civila, uključujući one povezane s IS-om, stigle su u kampove nakon akcija koalicije predvođene SAD-om protiv ekstremista na sjeveroistoku Sirije.

Opširnije...

No comment.

Republika

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna