TRUTOVI U Međugorju se sve više mladih liječi od lijenosti

U zajednici Cenacolo u Međugorju, osim ovisnika o drogi, kocki, internetu i antidepresivima, u posljednje vrijeme sve više borave i osobe s tzv. sindromom “trut”, kojem je glavna karakteristika lijenost, to jest potpuna ovisnost o drugim osobama, kazala je u izjavi za Fenu voditeljica ženske kuće u toj zajednici Ivana Jaška.

Opširnije...

Prazna ploča bez informacija: Pogledajte kako bi mogla izgledati Googleova tražilica u EU-u

Europska unija želi zaštititi sve kreatore, umjetnike i novinare i ne žele da Google, Facebook i druge velike kompanije ostvaruju prihode prenošenjem sadržaja iz medija a da ne plate određeni iznos tim medijima i novinarima. Npr. Google News baziran je na principu objave najzanimljivijih vijesti iz brojnih medija – korisnici vide naslov i izvor vijesti i ako je žele pročitati, moraju kliknuti na link koji će ih odvesti na stranicu na kojoj je taj članak objavljen. Također, običnim guglanjem informacija prikazuju se linkovi na članke različitih medija – izdavači ništa ne zarađuju od prikazivanja svojih linkova na Googleu (no to im donosi promet), dok Google ostvaruje prihode od oglasa koji se prikazuju uz rezultate pretraživanja, prenosi Zimo.hr.

Opširnije...

Biblijski požari dokrajčili kompaniju koju je načela Julia Roberts

Najveći elektrodistributer u Kaliforniji početkom tjedna bio je prisiljen proglasiti stečaj zbog troškova koji mu prijete nakon izazivanja katastrofalnih požara u toj državi, a jedan procijenjeni iznos penje se na čak 29 milijardi dolara odšteta i drugih rashoda, mada čak niti to ne mora biti konačna šteta, piše Tportal.hr.

Opširnije...

MOŽE LI DODIK BITI LEGITIMAN PARTNER HRVATSKE VANJSKE POLITIKE? Protivi se EU i NATO savezu, negira genocid, šuruje s Rusima. I hrvatski je saveznik.

Poznata izreka govori “dao Bog da imao, pa nemao”, a ona se u politici može parafrazirati “dao Bog da imao moć, pa je izgubio”. Jer stvarno nema ništa gore za političara od gubitka moći, posebno političara na balkanskim prostorima gdje se računa jedino moć. To je doživio Milorad Dodik, neupitni lider Srba u BiH. On je početkom ovog desetljeća postao najmoćniji političar u Srba na Balkanu. Srbiju je tada vodio Boris Tadić koji se nije htio zamjeriti radikalima, a htio se dodvoriti Zapadu pa je 2012. godine izgubio izbore, a ubrzo gotovo nestao s političke scene. A na parlamentarnim su izborima u prvi plan iskočili Ivica Dačić, nasljednik Slobodana Miloševića u Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) i Aleksandar Vučić, lider Srpske napredne stranke (SNS).

Opširnije...

Kiša, susnježica i snijeg i sljedećih nekoliko dana

Pretežito oblačno s kišom, susnježicom i snijegom prognoza je vremena za sljedeća tri dana Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH za Bosnu i Hercegovinu. Ipak, "debelih" minusa neće biti, a najviše temperature na jugu zemlje mogle bi biti i do 10 stupnjeva.

Opširnije...

EUROPA: U prvih 15 dana 2019. stiglo više od 4.000 izbjeglica

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) Ujedinjenih naroda objavila je da je 4.216 migranata i izbjeglica stiglo u Europu morskim putem u prvih 16 dana 2019. godine.

Opširnije...

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna