GREENPEACE Bh. termoelektrane truju i svoje, ali i ljude u susjednim zemljama - i graditi će ih još

BiH je među zemljama u Europi koje su najviše pogođene zagađenjem iz termoelektrana na ugalj. Ipak, jedna je od rijetkih zemalja gdje se i dalje planira izgradnja novih termoelektrana, koje bi mogle negativno utjecati na kvalitet zraka i javno zdravlje desetljećima nakon izgradnje, upozoreno je u novoj analizi koju je objavio Greenpeace pod nazivom: "Procjena utjecaja planiranih termoelektrana, Tuzla blok 7 i Banovići, na kvalitet zraka, zagađenje i zdravlje stanovništva". Kako je istaknuto, većina uticaja na javno zdravlje su prekogranični, s 810 preuranjenih smrti godišnje izvan BiH. Zemlje koje će biti najviše pogođene su Srbija, Italija, Rumunija, Mađarska i Hrvatska, prenose Vijesti.ba.

Opširnije...

Merkel zamalo kolabirala: Tijekom dočeka predsjednika UKrajine počela se nekontrolirano tresti

Mnogi su primijetili kako je njemačka kancelarka Angela Merkel tijekom ceremonije dočeka novog ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog u utorak djelovala pomalo nestabilno.

Opširnije...

Sud EU zabranio Njemačkoj uvođenje cestarina, a Slovenci likuju zbog Hrvatske

Nakon što je planove uvođenja cestarina u Njemačkoj Sud Europske unije proglasio protivnima europskom pravu, njemački ministar prometa Andreas Scheuer u utorak je najavio odustajanje od sadašnjeg oblika zakona o cestarinama. Odluka Suda EU prema kojoj je njemački zakon o naplati cestarine protivan europskom pravu jer diskriminira druge državljane EU dobar je argument za tužbu Slovenije protiv Hrvatske pred istim sudom, ocijenio je u utorak slovenski ministar vanjskih poslova Miro Cerar.

Opširnije...

PIC je ponovno "žalio", "apelirao" i "bio zabrinut" stanjem u BiH; Rusija je opet bila protiv

Članice NATO-a iz Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) i Japan pozdravili su danas priliku da organi vlasti Bosne i Hercegovine predaju svoj prvi Godišnji nacionalni plan (ANP). Naravno, Ruska Federacija, kao i obično, nije se složila.

Opširnije...

Za detaljniji pristup vašim podacima najveća društvena mreža nudi isplatu mjesečne naknade

Facebook će svojim korisnicima za slobodan pristup njihovim podacima isplaćivati mjesečnu naknadu. Nova usluga bit će ponuđena svim korisnicima Google Android operacijskog sustava koji su stariji od 18 godina i posjeduju vlastiti PayPal račun. Sustav će nakon odobrenja korisnika, u svrhu istraživanja tržišta prikupljati informacije o mobilnom uređaju, upotrebi određenih aplikacija, vremenu provedenom na njima, ali i podatke o svim ostalim aktivnostima.

Opširnije...

Uhićen Michel Platini!

Michel Platini, 63-godišnji nekadašnji predsjednik UEFA-e, uhićen je u Francuskoj zbog sumnje da je bio umiješan u korupciju prilikom dodjele Svjetskog prvenstva Kataru.

Opširnije...

No comment.

Izvor sukobi i nezgode jednog naroda

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna