Francesco Lepore: 'Želio sam kao svećenik živjeti bezgrešno, ali u Vatikanu je to nemoguće'

Postao je svećenik da potisne homoseksualnost, ali kad je stigao u Vatikan Francesco Lepore shvatio je da veliki dio visokih crkvenih dužnosnika otvoreno i slobodno živi vlastitu seksualnost. Napustio je svećeništvo i otvoreno ispričao svoju priču u knjizi ‘Sodoma’ Frédérica Martela.

Opširnije...

Mile Stojić: Ja sam se u životu nadobijao nagrada, ali ova ima za mene dosta poseban značaj

  ‘Ljubi vas majka, sanjam li ja ovo/Ili ste se vi stvarno vratili?’/Oni kažu: ‘Došli smo, majko, ne sanjaš.’ A onda se probudim/sama, nigdje nikoga.”

Opširnije...

Prof.dr. Sandi Dizdarević: Najteže tek dolazi – migrantska trasa širi se na HNŽ, ŽZH i HBŽ

„Pojedine zemlje EU-a, spremne su kroz različite projekte financirati sve aspekta života migranata - ali u BiH, pozivajući bh. vlasti na staložen odnos prihvata i smještaja migranata, pri tome držeći nam lekcije o humanosti. Nažalost, najveće žrtve svih tih licemjernih politika su u najvećoj mjeri upravo sami migranti, a potom i cjelokupna BiH“, kaže prof.dr. Dizdarević u intervjuu za Dnevni list.

Opširnije...

Komšić za Nacional: Teško mi je vjerovati da je novinarka izmislila izjavu predsjednice RH o nestabilnoj BiH

Aktualni predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić za novi broj magazina Nacional (Republika Hrvatska) komentirao je izjavu predsjednice RH, Kolinde Grabar-Kitarović o nestabilnoj BiH.

Opširnije...

Nada Dalipagić za N1: Iznad svega - Mostar

Nada Dalipagić, jedan je od najuspješnijih advokata u Bosni i Hercegovini i jedna od najuspješnijih žena koje Mostar ima. Naša je gošća danas, govorili smo o Mostaru, hercegovačkom mentalitetu, karijeri i životu.

Opširnije...

PREKO HRVATSKE VODE DO SRPSKE SLOBODE Dodik za bh. Večernji list: Da je BiH normalna, u Predsjedništvu Hrvat ne bi bio protiv Pelješkog mosta

U intervjuu za Večernji list BiH, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik (SNSD) govorio je zašto je stavio veto na odluku ostala dva člana Predsjedništva, hrvatskog Željka Komšića (DF) i bošnjačkog Šefika Džaferovića (SDA) za preispitivanje gradnje Pelješkog mosta te eventualno pokretanje tužbe BiH protiv Hrvatske. "Mi branimo pravo Hrvatske da na vlastitom teritoriju uređuje odnose kako hoće. Isto to tražimo i za sebe", rekao je Dodik podsjetivši da je "Zagreb Srpsku maltretirao 10 godina oko toga. To nije bilo ni fer ni pošteno" i da to "neće zaboraviti". "Taj je most trebao biti izgrađen 2008. Jedanaest godina ljudi iz Banje Luke i RS-a maltretiraju se na neuvjetnom graničnom prijelazu u Gradišci", rekao je Dodik. On je govorio i o događanjima između Srbije i Kosova i to u kontekstu RS. "Ako netko da pravo jednome narodu koji je živio na prostoru neke autonomne pokrajine da se međunarodno afirmira kao navodno država, zašto netko drugi to pravo nema, a vrlo je blizu toga? Kada je pak u pitanju BiH, mislim da je Daytonskim sporazumom napravljena greška što je očuvana BiH", rekao je Dodik, kazavši i da je "Hrvatska pristal na majoriziranje Hrvatat u BiH" te da bi "ovdje jedini mogli promijeniti stvari u BiH Bošnjaci i bošnjačka politička elita".

Opširnije...

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna