Ivanić za DW: Ne bih podržao referendum o neovisnosti RS-a, a prva ne bi ni Srbija zbog Kosova

Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, kaže u ekskluzivnom intervjuu za DW da ne bi podržao referendum o neovisnosti Republike Srpske. Ivanić kaže da BiH bez entiteta ne prihvaća.
"Zato što se mi sami u ovom trenutku ne možemo dogovoriti. U ovom trenutku ne postoji ni jedna međunarodna snaga koja bi iza toga Prva Srbija zbog Kosova iza toga ne bi stala, Tko će nam pomoći oko toga. Postoji samo treći način na koji ćete to uraditi - samo ratom, a ja ne želim biti političar koji će ući u rat. Ako ostane ovo varakanje koje traje ne znam što će se dogoditi za 20 godina, ali moja generacija o tim stvarima neće odlučivati. Upravo zato mislim da su sve te teme besmislene i zato ih ne pokrećem.", kazao je Ivanić.

 

U okviru serije ekskluzivnih intervjua koje su novinari Deutsche Welle  Zorica Ilić i Bahri Cani vodili s liderima iz regije Zapadnog Balkana, nakon članova Predsjedništva BiH, Dragana Čopvića i Bakira Izetbegovića, novinari DW-a uradili su intervju i s Mladenom Ivanićem, članom Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

Ivanić je govorio o referendumu o neovisnosti Republike Srpske, priznanju Kosova, Europskoj uniji i o tome koji je to ključni problem u Bosni i Hercegovini. Pored toga, Ivanić govori i o odnosima BiH i Hrvatske zbog izgradnje Pelješkog mosta te se osvrće na granicu između dvije zemlje kod Gradiške.

Ivanić je izričito kazao da neće podržati referendum o neovisnosti RS-a i objasnio je zašto:

"Zato što se mi sami u ovom trenutku ne možemo dogovoriti. U ovom trenutku ne postoji ni jedna međunarodna snaga koja bi iza toga Prva Srbija zbog Kosova iza toga ne bi stala, Tko će nam pomoći oko toga. Postoji samo treći način na koji ćete to uraditi - samo ratom, a ja ne želim biti političar koji će ući u rat. Ako ostane ovo varakanje koje traje ne znam što će se dogoditi za 20 godina, ali moja generacija o tim stvarima neće odlučivati. Upravo zato mislim da su sve te teme besmislene i zato ih ne pokrećem.

 


 

Intervjue DW-a sa Izetbegovićem I Čovićem možete pogledati na sljedećim linkovima:

 

onaj-tko-voli-bih-mora-biti-spreman-i%C4%87i-do-kraja/av-41352006

o-dubokoj-politi%C4%8Dkoj-krizi-u-bih/av-41289116


 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna