Izetbegović za DW: Za obranu BiH spreman sam i na rat, nitko od Hrvata nikada nije zatražio treći entitet jer znaju da ga ne mogu dobiti

Nakon što su novinari Deutsche Welle-a objavili intervju sa Draganom Čovićem, članom Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, intervju je urađen i sa Bakirom Izetbegovićem, članom iz reda bošnjačkog naroda. Razgovaralo se o mnogim pitanjima, mogućem odcjepljenju RS-a, trećem entitetu, europskoj perspektivi, prijateljstvu Izetbegovića i turskog predsjednika Erdogana, rastućem utjecaju Rusije, međunarodnom terorizmu itd.Odgovarajući na pitanje o svojoj reakciji u slučaju "katalonskog scenarija" i mogućnosti da se Republika Srpska odcijepi od BiH, Izetbegović je prizano i da je "spreman na rat".


"Branit ću ono na što smo stekli pravo borbom 1992-1995. godine, pa i samim Daytonskim mirovnim sporazumom. Onaj tko voli BiH trebaju biti spremni ići do kraja", kazao je Izetbegović.

Također, na pitanje o hrvatskom trećem entitetu kazao je: "Jesu li Hrvati zatražili treći entitet, je li itko konkretno zatražio treći entitet? Nikada Hrvati neće zatražiti treći entitet jer znaju da ga neće dobiti", odgovorio je on.

 /Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Glasajte zbog nas

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna