Snap bi mogao postati profitabilan tri godine prije nego je prognozirano

Tvrtka Snap, poznata po društvenoj mreži Snapchat, niže iznenađenja u prvoj godini od izlistanja na burzi. Najnovije iznenađenje stiže u obliku najave da bi mogla postati profitabilna čak tri godine prije nego su to očekivali na Wall StreetuAnalitičari ne očekuju pozitivne poslovne rezultate prije 2021. godine, ali se čini kako generalni direktor Snapa Evan Spiegel ne dijeli njihovo mišljenje i ima malo drugačije planove. On je u intervjuu za The Information izjavio kako tvrtka ide prema poslovanju s nulom već ove godine. Čini se kako su se te izjave svidjele ulagačima, budući da je u petak vrijednost dionica Snapa porasla za 2,4 posto.

Povećanje profitabilnosti vjerojatno će značiti smanjenje troškova, odnosno popularno zvano 'stezanje remena'. Snap već ima iskustva s borbom protiv lošeg morala, budući da su nedavno odustali od bonusa za zaposlenike nakon što nisu ispunjeni interno postavljeni ciljevi.

Snap je prije nekoliko dana potvrdio da je u najvećem smanjenju broja radnika do sada otpustio 120 inženjera. Taj su potez opravdali željom da više osnaže najbolje i najtalentiranije inženjere u tvrtki te su rekli kako on nije vezan uz dijelove poslovanja koji utječu na prihode.


(izvor: ictbusiness.info)

Komentari:

No comment.

Ratovanje tuđom djecom

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna