Srbija ne može pregovarati s EU o energetici

Izgleda da Republika Srbija ne mari previše za Treći energetski paket EU-a. Također,  EU je već pokrenula nekoliko postupaka protiv Srbije, a neki su već odmakli.Zakoni u području energetike u Srbiji su mrtvo slovo na papiru", rekao je glavni tajnik sekretarijata Janez Kopač i dodao da ta zemlja neće moći otvoriti pregovore s EU u području energetike.

EU je već pokrenula nekoliko postupaka protiv Srbije, a neki su već odmakli. Kopač kaže da ima primjera da je primjena propisa u suprotnosti s propisima, kao primjerice certifikacija operatora prijenosa u električnoj energiji i plinu.

EZ je pokrenula postupak protiv Srbije zbog nerazdvajanja djelatnosti u Srbijagasu, nakon čega je država usvojila plan o restrukturiranju do svibnja prošle godine ali ga nije provela.

Također, ne provodi se sporazum koji je potpisala Elektromreža Srbije s operatorom prijenosnog sustava Kosova što za posljedicu ima tehničke probleme elektroenergetskog sustava u cijeloj Europi je EMS ne regulira frekvenciju u mreži što dovodi do lančanih poremećaja duž kontinenta. Kopač kaže da Srbija zbog toga uživa vrlo slab međunarodni ugled a građani i gospodarstvo snose posljedice neuređenog sustava, objavila je Beta.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Glasajte zbog nas

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna