Danski profesionalni hokejaš plaću će primati isključivo u bitcoinu

To je ujedno prvi slučaj u povijesti sporta i kriptovaluta da je jedan profesionalni sportaš plaćen isključivo kriptovalutomVirtualne valute polako pronalaze svoje mjesto i u profesionalnom sportu. Tako će Bitcoin Suisse, švicarska financijska tvrtka specijalizirana za trgovanje kriptovalutama, postati glavni sponzor danskog hokejaškog tima Rungsted Seier Capital.

Osim što će arena u kojoj Rungsted Seier Capital igra biti preimenovana u Bitcoin Arenu, jedan od igrača, Nikolaj Rosenthal plaću će umjesto u danskim krunama primati isključivo u Bitcoinu.

To je ujedno prvi slučaj u povijesti sporta i kriptovaluta da je jedan profesionalni sportaš plaćen isključivo kriptovalutom.

Nije precizirano kolika će mu biti plaća, niti kako će se, s obzirom na nestalnu cijenu bitcoina, izračunavati ta plaća, ali će biti zanimljivo vidjeti tko će od profesionalnih sportaša sljedeći pristati na takav potez.

I posjetitelji Bitcoin Arene moći će iskusiti život s kriptovalutama. Naime, unutar Arene plaćat će se bitcoinom, ethereumom i bitcoin cashom, a jedan od pakova kojim će hokejaši igrati skrivati će i pravi bitcoin koji će navijači moći unovčiti, ako ga pronađu.

(izvor: dnevnik.hr)

Komentari:

No comment.

Bijednici

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna