Velike promjene u Microsoft Hrvatska, veliki broj otkaza

Hrvatska podružnica jedne od najvećih svjetskih IT kompanija Microsofta s krajem prošle fiskalne godine počela je veliko restrukturiranje u kojem će se ukupan broj zaposlenika smanjiti za gotovo 25 posto odnosno odlazi ili je već otišlo između 15 i 20 zaposlenika od njih ukupno osamdesetak što uključuje i stalno zaposlene i one koji u Microsoft rade preko agencija.Iako službenu potvrdu ovakvih informacija nismo uspjeli dobiti na IT tržištu se govori da se sve događa u sklopu velike transformacije Microsofta iz tradicionalno kompanije koja prodaje softvera u „kutijama“ prema kompaniji koja prodaje cloud rješenje odnosno rješenja u oblaku koja se plaćaju prema potrošnji. Pritom su zahvaćeni svi segmenti od prodaje, preko marketing pa sve do PR-a.

Kako stvari stoje zbog restrukturiranja kompanija gdje se gube glavne značajke lokalnih ureda, a neke su funkcije kako saznajemo u potpunosti ugašene i regionalizirane na nivou kako ga nazivaju „Multicountry“, gubi se i važnost lokalnog direktora ili kako su ga dosad nazivali „country managera“.

Mnogo se toga događa i sve smo bliže činjenici da će lokalni uredi gotovo u potpunosti izgubiti na svojoj važnosti bez obzira na činjenicu da bez nekih lokalnih funkcija baš i neće ići jer su tržišta različita i po načinu funkcioniranja, ali i po pravilima koja na njima vladaju.

Jedino što smo dobili službeno od Microsofta stiglo je preko PR odjela u Hrvatskoj, kojeg više nema, gdje se ističe prilagođavanje tržištu. „Da bismo pomogli u uspjehu digitalne transformacije naših korisnika i partnera, počevši od srpnja i tijekom cijele fiskalne 2018. godine, mijenjaju se naši komercijalni i potrošački modeli kako bismo najbolje uskladili prave resurse za pravog klijenta u pravo vrijeme. Pomaganjem tvrtkama u procesu digitalne transformacije otvara se tržišna prilika vrijedna 4,5 trilijuna dolara. Dakle, želimo maksimalno povećati komercijalni rast kupaca i privući dodatni rast potrošača“, ističu u Microsoftu.

Evo nekoliko izmjena koje Microsoft provodi a to uključuje usklađivanje njihovih terenskih timova oko dva segmenta kupaca: Enterprise; I malih, srednjih i korporativnih (SMC) kupaca. Nadalje, nova ustrojstvena jedinica kojoj je namjena maksimiziranje vrijednosti koje korisnici dobivaju od njihovih proizvoda i usluga.

„Usredotočivanje naših nastojanja na šest prioritetnih industrija - proizvodnja, financijske usluge, maloprodaja, zdravstvo, obrazovanje i vlada - i četiri rješenja koja se usklađuju s potrebama korisnika: suvremena radna mjesta, poslovne aplikacije, aplikacije i infrastruktura, podaci i AI. Integriranje kolektivnih napora naših Global Demand Centara, naše proširene Unutarnje prodaje, marketinga i operacija, terenskog marketinga i jednog od poslovnih partnera za poticanje rasta s malim, srednjim i korporativnim klijentima“, zaključuju u Microsoftu. .

Ono što je sigurno jest da su u Microsoft Hrvatska u tijeku ili su već provedene velike promjene, velik broj ljudi je otišao, a ured je izgubio značaj koji je imao u toj novoj 'Multicountry' organizaciji.(Izvor: ctbusiness.info)


Komentari:

No comment.

"Borci" za zarod

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna