Standard&Poor's snizio kreditni rejting BiH

Bonitetska agencija Standard&Poor's snizila je u srijedu dugoročni kreditni rejting BiH s "B+" na "B", kratkoročni je ostao "B", s negativnim izgledima, zbog nefleksibilne politike i daljnjeg pogoršanja političkih prilika, dok je , priopćila je ta agencija.

"To je vidljivo u izostanku napretka pri usvajanju državnog proračuna za 2011. i 2012. i činjenici da središnja vlada nije ustrojena 13 mjeseci nakon izbora", pojašnjavaju svoju odluku u Standard&Poor'su. Agencija upozorava kako je malo vjerojatno da će se srednjoročno provesti zastale strukturne reforme, kao i poboljšati loši odnosi unutar Federacije, odnosno između Federacije i Republike Srpske.
"Politička nestabilnost šteti realnom gospodarstvu BiH te dugoročnom napretku, osobito ako se uzme u obzir da su strane investicije na najnižoj razini od 2000.", kažu u Standard&Poor'su u kojem iduće godine predviđaju BiH rast BDP-a blizu nuli, a proračunski deficit ispod 3 posto BDP-a. U agenciji ističu da, ako se proračun ne donese do kraja godine i ne riješi pravi spor o tome može li se privremeni proračun produžiti u 2012., postaje upitno hoće li BiH moći ispunjavati inozemne obveze, čak i ako se osiguraju izvori financiranja. /H/

 

Komentari:

No comment.

Izvor sukobi i nezgode jednog naroda

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna