Mate Rimac u društvu najuspješnijih

Blog EU Startups napravio je izbor 20 najuspješnijih poduzetnika mlađih od 30 godina. Među uspješne mlade Europljane su uvršteni Mate Rimac i Urška Sršen.O uspješnim poduzetnicima, naročito u tradicionalnim industrijama, obično se misli kao o iskusnim profesionalcima u četrdesetim i pedesetim godinama života, naveli su u uvodu pregleda najuspješnijih mladih poduzetnika na blogu EU Startups.No, u stvari mladi profesionalci diljem Europe stvaraju prilike ne samo za sebe već za cijele industrije, razvijaju nove tehnologije i uspješne tvrtke. piše Tportal.

Matu Rimca u EU Startupsu su opisali kao glavnog izvršnog direktora Rimac Automobila, hrvatskog proizvođača automobila u kojem razvijaju i proizvode električne aute visokih performansi te pogonske i akumulatorske sustave za aute. Njihov prvi uradak, automobil Concept One, poznat je kao jedno od najbržih električnih vozila na svijetu.

U 2013. godini Rimac je pokrenuo novu tvrtku Greyp Bikes za proizvodnju visokotehnoloških bicikla.

Slovenka Urška Sršen je, uz Zagrepčanina Sandra Mura, suosnivačica i direktorica proizvoda u Bellabeatu, gdje osmišlja i stvara nosivu tehnologiju koja ženama pomaže u praćenju ukupnog zdravstvenog stanja te se povežu sa svojim tijelom i duhom kroz različite životne faze mjereći razinu stresa, prateći spavanje i menstrualni ciklus.

Bellabeat je uspješno sudjelovao u radu američkog startup akceleratora Y-Combinatora.


(Izvor: Agencije)

Komentari:

No comment.

"Herceg-Bosno u srcu te nosim"

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna