Olival obilježio 23 godine prisutnosti otvorenjem novog proizvodnog pogona

Ekspanzija prirodne kozmetike: Kozmetička tvrtka Olival biljež isve uspješniji izvoz na inozemna tržišta, a  svoje 23 godine poslovanja obilježila je otvaranjem novog poslovnog prostora u Zagrebu na 1200 m2, unutar kojeg se nalazi i novi proizvodni pogon.

 

Bilježe konstantan rast prihoda od 35% u posljednje tri godine. Premisa kojom se vode svih ovih godina prije svega je kvaliteta proizvoda, stabilnost u poslovanju, cijene prilagođene tržištu i kontinuirano reinvestiranje.  Jedna od vrlo važnih karika u poslovanju Olivala je izvoz koji je u stalnom porastu, počevši od 2010. godine.

Osim u Hrvatskoj, prisutni su i Bosni i Hercegovini od odine, kao i ostalim  zemljama regije.  Uskoro započinju s izvozom u  Njemačku, u tijeku je i finalna faza pregovora s partnerima s Bliskog istoka i Finske, a u planu je i izvoz u Poljsku i Tursku.

 

 

Događanju su nazočili mnogi ugledni gospodarstvenici, poslovni partneri među kojima je i Dugi Commerce kao zastupnik Olivala za Bosnu i Hercegovinu, mediji te predstavnici Ministarstva gospodarstva, obrta i poduzetništva, Ministarstva zdravstva, HZJZ-a, Hamag-a, EBRD-a, HGK-Komore Zagreb. 

 

Novi poslovno - proizvodni prostor prostire se na tri kata. Na prva dva kata nalazi se proizvodni pogon i moderan skladišni prostor, dok je na zadnjem katu smješten „open space“ uredski prostor s laboratorijem. Prostor odiše minimalizmom i oplemenjen je biljkama. Ovo je energetski učinkovita zgrada s minimalnim utjecajem na zagađenje okoliša, sva ambalaža se reciklira, a posjeduju i  heat recovery sustav.  Kapacitet proizvodnje u novom prostoru uvođenjem dvaju proizvodnih linija povećan je za  4 do 5 puta. Arhitektonsko rješenje potpisuje  gđa. Branka Petković (autorica Zagrebačke Laube).

 

Olival uspješno surađuje s najvećim  drogerijskim lancima kao što su DM, Muller, Bipa i drugi, a jedini su hrvatski brand certificirane kozmetike koji  je svoje mjesto pronašao na njihovim policama. Posjeduju ISO 22716 i Natrue certifikate kao jamstvo kvalitete,a ponose se asortimanom od 103 proizvoda. Na događanju su predstavili i novu liniju Prirodnih deo krema od čak pet proizvoda, koji zbog svojih posebnosti  izazivaju veliki interes kupaca.
 

„Iznimno nam je drago da su i strani trgovački lanci prepoznali hrvatske proizvode i njihovu kvalitetu. Jako nam je važno da naši proizvodi budu dostupni što širem krugu potrošača i zato uvijek prilagođavamo njihovu cijenu standardu naših kupaca.“, naglasio je direktor Olivala,  Marijan Pojatina te izrazio zadovoljstvo konstantnim stabilnim rastom i poslovanjem tvrtke.

 

„Upravo je otvaranje proizvodnog pogona tvrtke Olival  pozitivan primjer korištenja sredstava iz EU fondova. Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta svakom ovakvom poduzetniku koji se razvija, širi i zapošljava te povećava konkurentnost poduzeća pristupa kao nositelju razvoja hrvatskog gospodarstva. No, kako bi poduzeća mogla poslovati u zdravom i konkurentnom okruženju te povlačiti još više sredstava iz EU fondova naša je zadaća izgradnja povoljnog poslovnog okruženja i uklanjanje administrativnih prepreka koje opterećuju poduzetnike troškovno i vremenski što svakodnevno činimo",  istaknula je pomoćnica Ministra gospodarstva, obrta i poduzetništva Nataša Kulanowski  Kramarić.

Do konca 2017. godine Olival planira plasirati novih 20 proizvoda na hrvatsko i strana tržišta, a trenutno osmišljavaju nove formulacije preparata za sunčanje.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Hoću

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna