Facebook-ova statistika o broju korisnika je velika prijevara?!

Facebook već odavno nije sao društvena mreža, nego je postao standard u životima mnogih koji diktira tempo života i donosi nove trendove. No, zanimljivo je vidjeti kako Facebook još uvijek raste, bez obzira na sve loše prognoze koje su analitičari iznosili posljednjih godinaPričalo se mnogo o tome kako će Facebook početi posustajati i kako će broj njegovih korisnika početi padati. Posustajati jest počeo, ali broj njegovih korisnika nikako nije u padu. Dapače, broj korisnika Facebook i dalje raste i to u vrlo velikoj mjeri.

Prema nekim podacima Facebook se jako brzo približava brojki od 2 milijarde korisnika, što je broj koji treba jako respektirati. No, mnogi se pitaju je li cijeli rast Facebooka zaista istinita priča ili su sve samo napuhane brojke.
Podaci se odnose na studeni 2016.

Posljednja istraživanja pokazala su jedan vrlo zanimljiv fenomen. Naime, na Facebooku je registrirano više 18-godišnjaka, nego što ih zapravo postoji na kugli zemaljskoj.

Dakle, možemo biti sigurni kako tu ili netko laže o svojim godinama ili se radi o hrpetini lažnih profila. Sve u svemu, brojke nisu istinite, jer nisu ni ostvarive.

Mnogi ovo povezuju s činjenicom da se korisnici boje kako ih Facebook neće prihvatiti ako ne napišu da su stari 18 godina, odnosno da su punoljetni.

Što se tiče ostalih podataka, na Facebooku trenutno ordinira 56 posto muškaraca i 44 posto žena. Od njih gotovo dvije milijarde, 55 posto koristi Facebook svakodnevno, a čak 87 posto tih korisnika Facebooku pristupa putem pametnih telefona.


(izvor: ppchip.hr)

Komentari:

No comment.

Hoću

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna