Svakog dana na YouTubeu se pogleda milijardu sati video materijala

YouTube se pohvalio značajnim dostignućem, u 2016. godini svakog dana se u prosjeku pogledalo milijardi sati video sadržaja! A od toga 60 posto gleda se s pametnih telefona ili tableta, što također pokazuje aktualne trendove u svijetuI ne treba ovo dostignuće pomiješati s običnim klikovima na pojedini video jer još 2012. godine YouTube je promijenio svoju politiku brojanja pregleda. Naime, broje se samo oni koje se pogleda minimalno deset sekundi, sve ispod toga ne važi se. Upravo zato broje preglede u satima, a ne samom broju klikova na sadržaj.

"Pomislili smo da je bolji način shvaćanja uživaju li korisnici u onome što gledaju na način da pratimo vrijeme koje provedu na YouTubeu", pojašnjeno je u službenom priopćenju najveće platforme za video usluge na svijetu.

Također, s ovim rezultatom može se bez problema reći da je YouTube daleko ispred konkurencije jer Facebook je u prošloj godini imao stotinu milijuna sati pregleda video sadržaja dnevno, a Netflix još treba objaviti rezultate iz 2016., no u 2015. je bio na 116 milijuna sati. Samo, u 2015. još uvijek nije bio globalan i zato će podaci za prošlu godinu ipak biti mnogo relevantniji i bolji pokazatelj koliko konkuriraju YouTubeu.

Jedina platforma koja nadmašuje u svijetu YouTube trenutno je televizija. Gledajući isključivo Sjedinjene Američke Države, vrijeme provedeno pred televizijom iznosi 1,25 milijardi sati, a na svjetskoj razini ta je brojka sasvim sigurno desetak puta veća, što znači da je ta platforma i dalje najmoćnija.

Samo, YouTube je jedan, TV sadržaj ipak se dijeli na brojne kompanije i zato mu ipak nije istinska konkurencija...
(izvor: http://www.ictbusiness.info)

Komentari:

No comment.

Narod je izabrao

Top teme

Trach

Promo

Kolumna