ŠEICI PRIPREMAJU SELIDBU U SVEMIR Čak su izradili i 3-D model za metropolu veličine Chicaga, misle je izgraditi na Marsu!

Ujedinjeni Arapski Emirati imaju ozbiljne ambicije postati jedna od vodećih država u istraživanju svemira, a njihova najnovija vizija nadmašuje sve koje su do sad došle iz bilo koje druge zemlje - planiraju izgraditi grad na MarsuInžinjeri iz UAE-a razvili su koncept i predstavili 3-D model za metropolu veličine Chicaga, koja bi bila izgrađena na Marsu pod zaštitnom kupolom. Animiranu simulaciju hoda kroz unutrašnjost metropole predstavili su okupljenima na World Government summitu u Dubaiju ovog mjeseca.
Twitter
 

Premijer i Potpredsjednik UAE-a, Šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum na svojem je Twitteru podijelio odabrane fotografije s prezentacije.

- Ljudske ambicije nemaju granice, napisao je Šeik Muhamed.

- Tkogod je pogledao znanstvena postignuća ovog stoljeća povjerovat će da ljudske sposobnosti mogu ostvariti najvažniji san čovječanstva.

Čelnik odbora za znanost i istraživanje, Saaed Al Gergawi, najavio je na summitu kako će grad moći smjestiti oko 600.000 stanovnika.

- Došli smo do te brojke jer će to biti nalik odlasku na egzotični otok, prvo neće svi moći otići, onda ćemo dobiti napredak raketne tehnologije, pa će ljudi lakše dolaziti, onda ćemo dobiti napredak tehnologije za kisik, pa će biti više nalik Zemlji, što će potaknuti veći dolazak, objasnio je Al Gergawi.

UAE su pokrenuli svoju svemirsku agenciju prije tri godine, a njihov je plan poslati prvu misiju na Mars bez ljudske posade već 2021. godine.
(izvor: jutarnji.hr)

Komentari:

No comment.

"Herceg-Bosno u srcu te nosim"

Top teme


 

Trach

Promo

Kolumna