Sparkasse Bank podrška mladim matematičarima za odlazak na matematičku olimpijadu

Sparkasse Bank i Prirodno-matematički fakultet u Sarajevu su potpisali ugovor o sponzorstvu odlaska šestočlane ekipe na Međunarodnu matematičku olimpijadu u Amsterdamu u iznosu od 2 000 KM.

Šest srednjoškolaca: Mina Ferhatbegović, Esma Mujkić i Harun Hindija (Sarajevo Koledž),Ratko Darda (Gimnazija Prijedor), Zlatan Tucaković (Druga gimnazija Sarajevo) i Vladimir Ivković (Gimnazija Nevesinje) su, kao pobjednici državnih takmičenja najbolji mladi matematičari BiH.
Naši mladi talenti svake godine u konkurenciji od više stotina najboljih srednjoškolaca iz oko 100 zemalja izbore dobar plasman. Prošle godine su naši učenici donijeli dvije brončane nagrade u BiH. Kroz medije smo saznali kako mlada ekipa matematičara ima sav potencijal da napravi jednu pozitivnu promociju BiH u svijetu i odmah smo reagovali. U našoj zemlji ima puno dobrih inicijativa koje, kao i ova, sigurno nemaju adekvatnu potporu zajednice i koje treba pomoći. Upravo podrška intelektualnom razvoju mladih je naš strateški prioritet jer su oni snaga koja je potrebna zemlji i koju moramo motivirati i zadržati.Mislimo da je ovo najbolji način da jedna tvrtka pokaže odgovornost prema društvu“, kazala je Elmira Omerović, glasnogovornica Sparkasse Bank.

 

Komentari:

No comment.

Bijednici

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna