Matthew Palmer: „Holbrooke 21. stoljeća"?

Uspoređuju ga sa Holbrookeom, zovu „srpskim zetom“, pitaju se donosi li iz Washingtona čarobni štapić za Balkan. Tko je Matthew Palmer?

Opširnije...

Europa izbjegava pooštrenje zakona o e-cigaretama

Europa izbjegava trend pooštravanja zakona o elektroničkim cigaretama, nakon što su one nedavno zabranjene u Indiji i njezinih aromatiziranih inačica u nekoliko američkih zemalja, uključujući New York.

Opširnije...

Alexander Schallenberg: Beč je zahvalan Hrvatskoj na zaštiti granice

Austrija je zahvalna Hrvatskoj na zaštiti vanjskih granica Europske unije, rekao je u petak ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg nakon susreta s hrvatskim kolegom Goranom Grlićem Radmanom u Beču.

Opširnije...

Trócsányi umjesto Hahna, Šuica nova potpredsjednica za demografiju i demokraciju

Bivši ministar pravde Mađarske László Trócsányi nominiran je za novog komesara za susjedstvo i proširenje u sklopu Europske komisije kojom predsjedava Ursula von der Leyen, a HDZ-ovka Dubravka Šuica nominirana za potpredsjednicu za demografiju i demokraciju.

Opširnije...

Trump smijenio savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona

Američki predsjednik Donald Trump na Twitteru je objavio da je zatražio ostavku svog savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona, koju je on u utorak ujutro i podnio.

Opširnije...

Izraelski premijer Netanyahu obećao da će anektirati okupiranu dolinu Jordana

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu obećao je aneksirati dio okupirane Zapadne obale na granici s Jordanom, ako bude ponovno izabran na dužnost idućeg tjedna. Netanyahu je rekao da će primijeniti "izraelski suverenitet nad dolinom Jordana i sjevernim Mrtvim morem", javlja BBC. Takav bi potez bio popularan kod desničarskih stranaka o kojima bi morao ovisiti kako bi formirao koaliciju, ali žestoko se suprotstavlja Palestincima.

Opširnije...

No comment.

Republika

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna