Boris Johnson novi britanski premijer

Boris Johnson je nakon pobjede kazao je da je bila "privilegija služiti u uredu Terese May i vidjeti njenu strast i odlučnost". On je pobijedio je u utrci unutar Konzervativne stranke, i to uvjerljivo, prenose agencije.

Opširnije...

Ursula von der Leyen nova predsjednica Europske komisije

“Najveći izazov trenutno je da naš planet ostane zdrav, to je najveća odgovornost naših vremena“, kazala je von der Leyen i dodala kako želi da Europa postane prvi kontinent s nultom stopom emisije C02 do 2050.

Opširnije...

Predsjednik Sjeverne Makedonije: 'EU mora biti odlučnija po pitanju proširenja'

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski rekao je u ponedjeljak u intervjuu za Radio televiziju Crne Gore (RTCG) kako nije zadovoljan brzinom kojom zemlje Zapadnog Balkana idu prema članstvu u EU ocijenivši da EU mora biti odlučnija po pitanju njezinog proširenja.

Opširnije...

Nijemci su rekli svoje: Angela Merkel javnosti nije dužna objašnjavati svoje zdravstveno stanje

Njemačka kancelarka proteklih je tjedana tijekom tri javna nastupa imala napadaje tremora, ali većina Nijemaca smatra da kancelarka Angela Merkel nije dužna o svom zdravlju obavještavati javnost, piše dnevnik Augsburger Allgemeine u subotu.

Opširnije...

Uvjerljiva pobjeda konzervativaca u Grčkoj

Na temelju prebrojanih glasova s više od 85 posto biračkih mjesta, Nova demokracija osvojila je 39,7% glasova. Ljevičarska Syriza dosadašnjeg premijera Alexisa Tsiprasa osvojila je 31,6 posto glasova.

Opširnije...

Berlin odbio udovoljiti američkom zahtjevu da pošalje vojnike u Siriju

Njemačka vlada odbila je u ponedjeljak američki zahtjev da pošalje vojnike na sjever Sirije, što je tema koja je izazvala neslaganja u koaliciji kancelarke Angele Merkel. "Kada kažem da njemačka vlada namjerava zadržati svoju poziciju u koaliciji protiv Islamske države (IS), kao što znamo to ne uključuje kopnene snage", rekao je novinarima na redovitom brifingu glasnogovornik vlade Steffen Seibert.

Opširnije...

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna