Ashton: EU će nastaviti s podrškom slobodi medija

Povodom 20. godišnjice Svjetskog dana slobode medija, EU odaje priznanje novinarima diljem svijeta koji su posvetili svoj život - ponekad uz visoku osobnu cijenu - izvješćivanju o događajima ili izražavanju viđenja koje bi mnogi radije spriječili da se čuje. 

 

"Slobodno, neovisno i energično novinarstvo je nezamjenjivo u bilo kojem demokratskom društvu. EU je odlučna u borbi za slobodu medija diljem svijeta i osuđuje sve veći stupanj zastrašivanja, nasilja i cenzure s kojim se novinari u mnogim zemljama suočavaju. EU poziva sve vlade da omoguće novinarima rad u sigurnosti, bez straha od cenzure ili progona.

Sloboda izražavanja mora se definirati i u tradicionalnim sredstvima javnog informiranja i na internetu. EU će nastaviti promovirati slobodu izražavanja 'online' i 'offline', i ne samo zato što nove informacijske tehnologije mogu biti ključne u promoviranju ljudskih prava i demokracije.  EU će nastaviti osuđivati kršenje prava na slobodu izražavanja u svim medijima s ciljem da se osigura da novinari diljem svijeta obavljaju svoju profesionalnu dužnost bez smetnji", stoji u izjavi visoke predstavnice Catherine Ashton, u ime Europske unije, povodom Svjetskog dana slobode medija, 3. svibnja 2013. /republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Lijepe li budućnosti!

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna