'Parlament za Europu': Unaprijeđenje regionalne suradnje u korist pristupanja EU

Članovi komisija za europske integracije Parlamentarne skupštine BiH, Narodne skupštine RS i Parlamenta FBiH, te predstavnici Skupštine Brčko distrikta sastat će se u petak, 5. travnja 2013., u okviru inicijative Europske unije pod nazivom 'Parlament za Europu'.Oni će razmatrati načine na koje se regionalna suradnja može djelotvornije koristiti za intenziviranje procesa pristupanja Europskoj uniji. Konkretnije, raspravljat će o tome kako se dobre ideje mogu pretočiti u konkretne regionalne projekte uz pomoć parlamenata.

Dr. Renzo Daviddi, zamjenik šefa Delegacije EU u Bosni i Hercegovini, i dr. Goran Svilanović, generalni tajnik Vijeća za regionalnu saradnju, otvorit će sjednicu govorom o regionalnoj suradnji kao šansi za razvoj. Gost 'Parlamenta za Europu“ bit će i veleposlanik Aleksandar Andrija Pejović, državni tajnik za europske integracije i glavni pregovarač za vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Europskoj uniji.

Veleposlanik Pejović govorit će o iskustvu Crne Gore u procesu europskih integracija i dat će svoje viđenje pozitivnog utjecaja koji regionalna suradnja može imati na razvoj Bosne i Hercegovine.

Tijekom susreta s dužnosnicima EU-a, bh. parlamentarci će imati priliku čuti izlaganje veleposlanika Osmana Topčagića, šefa Odsjeka za Europsku uniju u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, o aktualnim planovima za razvoj regionalne suradnje.

Ovo je peti ciklus inicijative 'Parlament za Europu', koja okuplja članove parlamenata iz Bosne i Hercegovine i zvaničnike EU, kao i članove parlamenata i dužnosnike iz država članica EU i susjednih država kako bi raspravljali o načinima za napredovanje BiH u procesu pristupanja Europskoj uniji. /republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna