Javni poziv: 'EU in Art' - natjecanje za najbolji likovni rad

Mladi i talentirani umjetnici iz svih dijelova BiH će imati priliku podijeliti svoju viziju Europske unije s javnošću sudjelovanjem u natjecanju za najbolji likovni rad pod nazivom 'EU in Art', kojim će se obilježiti Dan Europe i koje se održava pod pokroviteljstvom Delegacije Europske unije u BiH.Posebni žiri sačinjen od domaćih umjetnika i članova umjetničke zajednice će odabrati 20 najboljih radova koji će biti izloženi na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici povodom Dana Europe, 9. svibnja 2013. godine. Najbolja tri rada će biti nagrađena, a pobjednik/ca natjecanja će nazočiti službenom diplomatskom prijemu povodom Dana Europe u Domu Armije u Sarajevu.

Umjetnici su pozvani da svojim likovnim radom ili digitalnom slikom prikažu Europsku uniju kao "širu i jaču zajednicu", kakvom ju je zamislio Robert Schuman, te ulogu građana u takvoj zajednici. Bh. umjetnici se naročito pozivaju da uzmu u obzir značenje koje će ova zajednica imati za Bosnu i Hercegovinu u budućnosti.

Nakon izložbe u Zenici, likovni radovi će biti prikazani u Sarajevu i Banja Luci, Mostaru, kao i u drugim bosanskohercegovačkim gradovima.

Rok za slanje radova, u digitalnom formatu, je 25. travanj 2013. godine do 23.59 sati.

Više informacija o pravilima učešća u takmičenju možete naći u dokumentu OVDJE

/republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna