Predstavnici europskih sveučilišta o stipendiranju studenata

Povodom aktualnih natječaja u prosincu i siječnju za dostavljanje prijava za stipendiranje mobilnosti sutra će u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu  biti održan središnji Info dan 'Erasmus Mundus: JoinEU-SEE, Basileus i SIGMA' na kojem će zainteresirani studenti, nastavnici i suradnici biti upoznati o općim informacijama o mogućnostima prijavljivanja putem različitih natječaja.Info danu će nazočiti predstavnici pet sveučilišta iz Europske unije. To su Univerzitet „Karl Franc“ u Gracu, Austrija, Univerzitet u Arhusu, Danska, Univerzitet u Montpellieru, Francuska, Univerzitet u Varšavi, Poljska, Univerzitet „La Sapienza“ u Rimu, Italija.

U ovoj akademskoj godini studentima, nastavnicima i suradnicima dostupno je pet projekata JoinEU-SEE IV, Basileus IV, SIGMA, EUROWEB i ERAWEB.

Time je studentima, nastavnicima i suradnicima Sarajevskog sveučilišta omogućen studijski i stručni boravak na 39 univerziteta iz zemalja članica Europske unije.

Istovremeno, u projektu JoinEU-SEE IV Univerzitet u Sarajevu ove godine ima novu ulogu sukoordinatora, čime je postao prva visokoškolska institucija iz naše regije koja je u okviru programa Erasmus Mundus dobila ovu ulogu, a koja predstavlja korak naprijed ka samostalnom učešću u programu 'Erasmus For All', priopćeno je iz Rektorata Univerziteta u Sarajevu.

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna