OESS organizira sastanak mreže koordinatora mjesnih zajednica HNŽ-a i ŽZH-a

Misija OESS-a organizira drugi sastanak mreže koordinatora mjesnih zajednica Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije, u utorak 13. studenog u Mostaru.

 


Na sastanku će biti potpisan i formalni Memorandum o razumjevanju i suradnji između koordinatora mjesnih zajednica iz te dvije županije. Tijekom sastanka predstavnici Misije OESS-a će predstaviti i nacrt priručnika za rad mjesnih zajednica kojim se nastoji pojasniti pravni okvir za rad mjesnih zajednica, istaknuti dobre prakse upućivanja lokalnih inicijativa višim razinama vlasti kao i dati praktične savjete za učinkovititiji rad mjesnih koordinatora.

U radu sastanka sudjelovat će predstavnici općina Široki Brijeg, Ljubuški, Grude, Posušje, Prozor, Rama, Konjic, Jablanica, Stolac, Čapljina, Neum i Čitluk i Grada Mostara te predstavnici Centra civilih inicijativa i nevladine organizacije 'DON'  koji će predstaviti predloge izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi FBiH s ciljem jačanja  lokalne zajednice u odlučivanju općinskih vlasti.

Iz ureda s odnose s javnošću OESS-a pozivaju predstavnike medija da posjete seminar, u utorak, 13. studenog u 12 sati, u hotelu Bristol u Mostaru, kada će biti organizirane i izjave za javnost. /republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna