Boris Johnson novi britanski premijer

Boris Johnson je nakon pobjede kazao je da je bila "privilegija služiti u uredu Terese May i vidjeti njenu strast i odlučnost". On je pobijedio je u utrci unutar Konzervativne stranke, i to uvjerljivo, prenose agencije.

 

 

Osvojio je 92.153 glasova naprama 46.656 koliko je osvojio njegov protukandidat Jeremy Hunt. Izlaznost je bila 87,4 posto, objavila je Konzervativna stranka.

Boris Johnson je nakon pobjede kazao je da je bila privilegija služiti u uredu Terese May i vidjeti njenu strast i odlučnost. Rekao je da je "izvanredna čast i privilegija", biti izabran za lidera torijevaca.

"Znam da se mnogi od vas pitaju jesam li ja sada najbolji izbor za premijera, ali, obećavam vam, dat ću vam energiju i vodit ću vas prema boljoj budućnosti. Hvala, Theresa", izjavio je Johnson u pozdravnom govoru.

Podsjetimo da je Johnson nedavno izjavio kako napuštanje EU-a ne znači i napuštanje Europe te da ni u kojem slučaju ne kane odustati od čelne uloge koju Velika Britanija ima u Europi.

On je tijekom prvog susreta s europskim kolegama u Bruxellesu kao novi britanski šef diplomacije Boris Johnson izjavio je da Velika Britanija želi i dalje imati pokretačku ulogu u Europi.

"Morali smo udovoljiti volji naroda i napustiti Europsku uniju..., no ni u kojem slučaju ne kanimo odustati od čelne uloge koju Velika Britanija ima u Europi", rekao je Johnson novinarima, kazavši da napuštanje EU-a ne znači i napuštanje Europe.

Nakon rezultata referenduma održanog 23. lipnja, Europljani pozivaju britanske čelnike da pojasne svoje nakane i ubrzaju službene razgovore o tome s EU-om.


 

(Izvor: Agencije)

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna